Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/06 13:42

agiou pnevmatos kataga 30

Σε κλίμα ευλαβείας και κατάνυξης εορτάσθηκε η τριήμερος εορτή της Αγίας Πεντηκοστής.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού του Ψυχοσάββατου και ακολούθησε η παννυχίδα δια τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.

Το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου τελέστηκε η ακολουθία των κεκοιμημένων και πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κατάγκας κ. Μελετίου, πλαισιούμενου από τους ιερείς του Αγίου Γεωργίου.

Ανήμερα την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, πλασιούμενου από όλους τους Ιερείς και διακόνους της πόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο εσπερινός της Γονυκλισίας.

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό μέσα και έξω και με άκρα ευλάβεια παρακολουθούσαν την Θεία Λατρεία.

Σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Να αναφερθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια του τριημέρου ο Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος μίλησε στους πιστούς για την αναγκαιότητα του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας και το πώς μπορούμε να έχουμε την χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Τέλος πολλοί πιστοί έδειξαν ενδιαφέρον και μετά τη Θεία λειτουργία ζητούσαν εξηγήσεις στο πώς μπορούν να κρατούν ή να αποκτήσουν ζωντανά τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 223619
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: