Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/06 10:25

teleti apofoitisis 62

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με την παρουσία της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, με μια λαμπρή τελετή έγινε σήμερα ένα ακόμα ξεχωριστό γεγονός της ιστορίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και όχι μόνον αλλά και πανορθοδόξως.

Έτσι, το Σάββατο το πρωί 8 Ιουνίου, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Σχολής με λειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Ναϊρόμπης κ. Μακάριο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιέρι και Όρους Κένυα κ. Νεόφυτο, όπως και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Παρέστησαν οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι και πλήθος κόσμου. Στο τέλος, τελέσθηκε μνημόσυνο για τον ιδρυτή της Σχολής αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Στην εξαίρετη και ιστορική αυτή τελετή ξεχωριστή ήταν η σφραγίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μαύρη Ήπειρο, με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο τον Β΄, ο οποίος στηρίζει και βρίσκεται πάντα στο πλευρό της λειτουργίας της, με τις συχνές επισκέψεις του και την ηθική του υποστήριξη.

Σημειώνουμε ότι η Σχολή τιμήθηκε τρεις φορές διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου.

Έτσι, το 2007 η Σχολή βραβεύτηκε από το Διεθνές Ίδρυμα για την ενότητα των Ορθοδόξων Κρατών που εδρεύει στη Μόσχα.

Το έτος 2019 βραβεύτηκε ο Σεβασμιώτατος μαζί με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες που διαπρέπουν στον χώρο της Διασποράς από τον Δημοκρατικό Συναγερμό της Ελλάδας και πριν μερικές μέρες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απονέμοντάς του τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος.

Και όλα αυτά για το επιτελούμενο έργο στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής και γενικότερα της ιεραποστολής στην Κένυα στον τομέα της εκπαίδευσης και της φιλανθρωπίας.

Έτσι, η φετινή τελετή ήταν σημαντικής σπουδαιότητας, αφού όλη η πολιτική ηγεσία του τόπου αναγνώρισε τη συμβολή της στην ανάπτυξη και προαγωγή της Θεολογικής Ορθόδοξης παιδείας.

Χορωδίες νέων και μικρών παιδιών εξετέλεσαν πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, ενώ η χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής παρουσίασε ύμνους και τραγούδια.

Παιάνιζε η Φιλαρμονική της περιοχής και απονεμήθηκαν τα πτυχία και τα βραβεία στους τελειοφοίτους. Στο τέλος της τελετής παρατέθηκε πλούσιο παραδοσιακό γεύμα.

Να σημειώσουμε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ραδιόφωνα μετέδιδαν απευθείας την όλη τελετή.

Μάλιστα, δε, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος προσκλήθηκε και μίλησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων στις 9 στο κρατικό κανάλι τηλεόρασης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 229317
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: