Γράφτηκε από τον/την Romfea2. 10/06 10:14

MWADINGUSHA 4

Χρέος των Επισκόπων μέγιστο είναι να επισκέπτονται τας ενορίας των Επαρχιών των, να συνομιλούν μετά των χριστιανών των, να γνωρίζουν τα προβλήματα τών ενοριτών αλλά και των κληρικών των, να προλαβαίνουν καταστάσεις και παγίδες που οι ενάντιοι μηχανεύονται, μα προπάντων ο Επίσκοπος να ευλογεί και σκορπίζει τις ευλογίες του Θεού στους Χριστιανούς του.

Η επίσκεψή μας στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων στη ΜWADINGUSHA ανήμερο της ανακομιδής των λειψάνων του αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου ήταν μια ευλογημένη και αγία ποιμαντική επίσκεψης.

Μας υποδέχθηκαν μετά φανών και λαμπάδων, όντως είχαν επίγνωση ότι ήλθε ο πνευματικός των, πατέρας και εξεδήλωσαν τα αισθήματά των.

Η θεία λειτουργία ήταν ουράνια, μικρή και μεγάλοι έψαλλαν απ'αρχή τον όρθρο μέχρι τέλος της θείας λειτουργίας.

Αποκορύφωμα ήτο ο μικρός ψαλτάκος Πρόδρομος που συνέπαιρνε όλους και τον ακολουθούσαν εις το κοινωνικόν.

Στη θεία μετάληψη σχεδόν μετείχαν όλοι, και ο καλός ιερέας των π. Αβραάμ τους παρατηρούσε σεμνά και αθόρυβα και θα ηύχετο για την προκοπή των.

Οι ευχές των αλλά και οι ευχαριστίες των ήσαν εγκάρδιες και θερμές μέχρι τέλους. Μακάρι ν'αυξάνουν στην εν Χριστώ πρόοδο και αγιασμόν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 266430
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: