Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ζάμπιας. 29/05 16:00

panafrikaniko koinoboulio 5

Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντικά συμπεράσματα, πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, η Δεύτερη τακτική Συνεδρίαση του πέμπτου Κοινοβουλίου του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, με θέμα: "Το 2019, το έτος των προσφύγων, των επαναπατρισθέντων και των εκτοπισθέντων στο εσωτερικό της χώρας: προς τις ανθεκτικές λύσεις στην αναγκαστική εκτόπιση στην Αφρική".

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, συντονιστής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Ι.Α.Ο.) και σύνδεσμος μεταξύ του Ι.Α.Ο. και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, συμμετείχε στην Ολομέλεια του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου κ. Roger Nkodo Dang, όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ κ. Θεοδώρου Β.

Σεβασμιώτατος εξέφρασε μήνυμα αλληλεγγύης της ηγεσίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο σχετικά με τις προπαρασκευαστικές δραστηριότητες, επέδωσε δε πρόσκληση για τη συμμετοχή του στη 26η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. που θα πραγματοποιηθεί στις 19-23 Ιουνίου στη Τιφλιδα της Γεωργίας με θέμα: "Η συμβολή του κοινοβουλευτισμού στην κατανόηση των σύγχρονων πολιτικο-κοινωνικών φαινομένων"

Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς η διοργάνωση της διάσκεψης για τον διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο, ως ισχυρό εργαλείο για την επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και του εξτρεμισμού.

Το συνέδριο αποτελεί πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, το Παναφρικανικού Κοινοβούλιου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και άλλων διεθνών οργανισμών.

Η Διάσκεψη θα φιλοξενηθεί στο Κοινοβούλιο της Ζάμπιας, το Φεβρουάριο του 2020.

Η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, κ. Roger Nkodo Dang και του Μητροπολίτου κ. Ιωάννου πραγματοποιήθηκε σε θερμή και φιλική ατμόσφαιρα.

Ο Εξοχ. Πρόεδρος, φιλοξένησε τον Σεβασμιώτατο στο Ιδιωτικό Χώρο Υποδοχής και του είπε "να αισθάνεστε το Αφρικανικό Κοινοβούλιο σαν το σπίτι σας".

panafrikaniko koinoboulio 1

panafrikaniko koinoboulio 1

panafrikaniko koinoboulio 1

panafrikaniko koinoboulio 1

Εμφανίσεις: 255966
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: