Logo
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/08 22:07

ethelontes 1

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου


Έφθασαν την περασμένη βδομάδα 16 άτομα – ως επί το πλείστον νέοι και νέες – εκ μέρους των Εθελοντών γιατρών της Κύπρου. Στο διεθνές αεροδρόμιο της Ναϊρόμπης τους καλωσόρισε και τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος.

Ήδη άρχισαν οι εργασίες των έργων συντήρησης και επισκευών στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κλήμεντος και του Ορφανοτροφείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την παραγκούπολη της Κιμπίρας.

Οι εθελοντές θα προσφέρουν εθελοντική εργασία σε πολλούς τομείς των δραστηριοτήτων της Μητροπόλεως όπως μαθήματα και παιχνίδια στο νηπιαγωγείο και δημοτικό. Το βράδυ στην τραπεζαρία της Σχολής τούς καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος και αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό για την 40ετή υπηρεσία του στην ήπειρο της Αφρικής, πλέκοντας το εγκώμιο του Αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, ο οποίος ήταν ο κύριος εμπνευστής και εμψυχωτής του όλη ιεραποστολικού έργου στην Αφρική, με την ίδρυση της Πατριαρχικής Σχολής που τροφοδοτεί ιερείς και κατηχητές σ’ όλη την επικράτειά της. Αυτή τη στιγμή φοιτούν 40 νέοι.

Στη συνέχεια οι ιεροσπουδαστές παρουσίασαν πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς. Τώρα που χαράσσονται αυτές οι γραμμές φιλοξενούνται πέραν των εκατό ατόμων στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, μαζί με τους ιεροσπουδαστές και τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής με τους καθηγητές τους του Πανεπιστημίου της Λάρισας. Ο Σεβασμιώτατος καθημερινά τελεί τη θεία λειτουργία και ομιλεί καταλλήλως, όπως και κατά τη διάρκεια του δείπνου, με επίκαιρο θέμα. 

Οι ομάδες αυτές των γιατρών εργάζονται ακριβώς για να ανυψώσουν το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων σ’ αυτή τη γωνιά της απομακρυσμένης και ξεχασμένης Αφρικανικής ηπείρου. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο θα περάσουν τις μέρες τους, εξυπηρετώντας και προσφέροντας υπηρεσίες που οπωσδήποτε θα ανακουφίσουν ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά και όλους τους ανθρώπους. 

Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή με τους γιατρούς και τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λάρισας στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο όπου οι άνθρωποι που κατοικούν εδώ επειδή είναι πρωτόγονοι ξεχάστηκαν από όλους. Καμιά ιατρική φροντίδα από κανένα.

Η Ελλάδα μας όμως παρούσα και εδώ αθόρυβα και δημιουργικά προσφέρει την ταπεινή της διακονία σ’ αυτά τα παραμελημένα μέρη και στους περιφρονημένους αδελφούς μας, ανεξάρτητα τι είναι ο καθένας, από πού προέρχεται και τι πιστεύει. Η διδασκαλία του Ευαγγελίου, ο λόγος του Χριστού, απλός και διαχρονικά επίκαιρος, κι ας είμαστε στο πουθενά.

Οι γιατροί εξετάζουν τους άρρωστους ανθρώπους, μικρά παιδιά, νέους και γέρους. Δεν θυμούνται ποτέ να έχουν έρθει γιατροί να τους εξετάσουν και να τους δώσουν φάρμακα δωρεάν. Κι εγώ δεν έχασα την ευκαιρία.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και ευεργετικός, όταν χρησιμοποιείται σωστά. Έτσι, κάθισα κάτω από τη λίγη σκιά ενός ξηρού δέντρου και επιδόθηκα στο γράψιμο με σκέψεις και προβληματισμούς για να καταλήξω στην πραγματικότητα της ζωής μας και των γύρω μας ανθρώπων που μπορεί να τους δίνουμε διάφορους τίτλους, ανεξάρτητα ποιοι είναι και τι πιστεύουν.

Απλά και ταπεινά είναι εικόνες του Θεού και μπορούν να σωθούν κι εμείς οι δήθεν Άγιοι να μείνουμε έξω. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις ανεξερεύνητες βουλές του Θεού. Το έχω σημειώσει και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά. Η αγάπη του Θεού στηρίζει όλους και εμπνέει τις ψυχές τόσων αθώων ψυχών που είναι δημιουργήματα δικά Του. 

Σήμερα και αύριο οι γιατροί με τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λάρισας θα συνεχίσουν το έργο τους. Κι εγώ μαζί τους θα τους συνοδεύσω στις διάφορες περιοχές γύρω από το όρος Κιλιμάντζαρο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300786
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: