Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/02 23:33

soudan papas 6

Αφίχθη το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου ε.ε., στο Σουδάν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο.

Θερμή υποδοχή του επιφύλαξε τόσο η Κυβέρνηση του Σουδάν όσο και η Ελληνική Κοινότητα αλλά και οι Εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Χαρτούμ ο Υπουργός Προσανατολισμού, Εθνικών Κληροδοτημάτων και Θρησκευμάτων κ. ABUBAHR OSMAN, o Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Εκκλησιών, οι Αρμόδιοι επί Εκκλησιαστικών Θεμάτων της Εθνικής Ασφάλειας, Ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Χαρτούμ κ. Γεράσιμος Παγουλάτος, η Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Χαρτούμ με επικεφαλής την Πρόεδρο Δρ. Αλεξάνδρα Πατεράκη, Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών του Χαρτούμ, ο Οικείος Ποιμενάρχης, Εκπρόσωπος του Κόπτη Μητροπολίτη Χαρτούμ και άλλοι φορείς.

Η άφιξη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου καλύφθηκε από πλήθος τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφων πολλών εφημερίδων του Σουδάν.

Ακολούθως ο Υπουργός εκ μέρους της Κυβερνήσεως του Σουδάν καλωσόρισε τον Μακαριώτατο στο Χαρτούμ και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του, ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της χώρας τον Υπουργό και όλους όσους τον υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Χαρτούμ ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του που βρίσκεται για μία ακόμα φορά στην όμορφη αυτή Νειλοχώρα όπου ζουν αρμονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αγαπημένοι μεταξύ τους.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος κατέλυσε στο Ξενοδοχείο "EWA" στις όχθες του Μπλε Νείλου όπου λίγο αργότερα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των άλλων Εκκλησιών με του οποίους είχε μία σύντομη πρώτη επαφή και συνομιλία σχετικά με τους Χριστιανούς του Σουδάν, ακολούθησε συνέντευξη του Μακαριωτάτου στην αγγλόφωνη εφημερίδα SUDAN VISION.

soudan papas 1

soudan papas 1

soudan papas 1

soudan papas 1

soudan papas 1

soudan papas 1

soudan papas 1

soudan papas 1

soudan papas 1

Εμφανίσεις: 302015
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: