Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 19:49

algeria 10

Τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην Αλγερία, την δεύτερη από τις τέσσερις χώρες που αποτελούν την κανονική δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρθαγένης, πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ.Μελέτιος, από 6 έως και 8 Φεβρουαρίου ε.έ.

Στο θρυλικό Αλγέρι, ορμητήριο των πειρατών και κουρσάρων πάλαι ποτέ, αλλά και συνάμμα εντυπωσιακό λόγω της αμφιθεατρικής θέσεώς του και των γαλλικών επιδράσεων που δέχτηκε στην αρχιτεκτονική κατά το παρελθόν, υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη κ.Μελέτιο και παρείχε κάθε δυνατή φιλοξενία, η Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος κα Νίκη - Αικατερίνη Κουτράκου.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την αρχιερατική θεία Λειτουργία στο κατανυκτικό Παρεκκλήσιον της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αλγέρι, το οποίο τιμάται στο όνομα της Αγίας Τριάδος. 

Την λατρευτική Σύναξη παρηκολούθησαν συμπροσευχόμενοι ορθόδοξοι πιστοί που ζουν στο Αλγέρι, ο Αποστολικός Νούτσιος του Βατικανού Mgr Luciano Russo και εννέα Πρέσβεις. Οι ορθόδοξοι Πρέσβεις: της Ελλάδος κα Νίκη – Αικατερίνη Κουτράκου, Ρωσίας κ.Igor Belyev, Ρουμανίας κ.Marcel Alexandru, Βουλγαρίας κ.Vassil Volkov, η Πρέσβειρα της Σερβίας κα Yelena Sestovic, οι οποίοι και απήγγηλαν το Σύμβολο της Πίστεως. Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρηκολούθησαν την θεία Λειτουργία οι φιλέλληνες Πρεσβευτές : Βελγίου κ.Pierre Gillon, Κροατίας κ.Marin Andriajasevic, Ιταλίας κ. Pasquale Ferrara και Σουηδίας κα Marrie - Claire Sward Cappa. 

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, ενώ στο κήρυγμά του μεταξύ των άλλων, ομίλησε για τον ρόλο της Ελληνικής Γλώσσας στην Οικουμένη και σε όλες τις Επιστήμες, επ΄ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει στο εκκλησίασμα και στους παρευρισκομένους Διπλωμάτες ότι κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες η Ελληνική Γλώσσα ως κοινή γλώσσα όλης της Μεσογείου, ήταν το όχημα με το οποίο διαδόθηκε ο Χριστιανισμός στον τότε γνωστό κόσμο και επισήμανε το γεγονός ότι τα τρία από τα τέσσερα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά.

Αμέσως μετά, παρετέθηκε δεξίωση προς όλο το Εκκλησίασμα και πραγματοποιήθηκε η κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας.

Ας σημειωθεί, ότι ο χώρος του Παρεκκλησίου ήταν παλαιότερα αραβικό χαμάμ αλλά η ευσέβεια των ελλήνων διπλωματών το μετέτρεψε σε κατανυκτικό Παρεκκλήσιο, ούτως ώστε από χώρος τέρψεως των σωμάτων να γίνει χώρος ψυχικής ανατάσεως και λατρείας του Τριαδικού Θεού σε μία ισλαμική χώρα.

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

algeria 1

Εμφανίσεις: 302661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: