Logo
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

pse 11

Την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Δρ Ολάβ Φούκσε, συνοδευόμενος από άλλα ηγετικά στελέχη του οργανισμού, με την ευκαιρία της συνάντησης που είχαν στην πρωτεύουσα της Κένυας – Ναϊρόμπη – θεώρησαν υποχρέωσή τους να επισκεφθούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο.

Τους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής εκ μέρους του Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄ με θερμούς λόγους τονίζοντας τη μεγάλη συμβολή του Συμβουλίου για τη χριστιανική ενότητα και αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία και συμμετοχή του Αείμνηστου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Παρθενίου, ο οποίος διετέλεσε και ένας από τους προέδρους.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, κοιτώνες για τους ιεροσπουδαστές, γραφεία προσωπικού και καθηγητών, χώρους φιλοξενίας και το Μητροπολτικό Μέγαρο.

Εδώ, στο τέλος, προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά προς τους επισκέπτες.

Ακολούθησε μια θαυμάσια εποικοδομητική συζήτηση και ενημερώθηκαν από τον Σεβασμιώτατο για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο όχι μόνο στην Κένυα αλλά και σ’ ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο.

Λόγω των καταρρακτωδών βροχών στάθηκε αδύνατο να επισκεφθούν το ιατρικό κέντρο, το Διδασκαλικό Κολλέγιο και τον μεγαλοπρεπή ιερό ναό της Αγίας Σοφίας.

Όμως τελικά ήλθαν τα παιδιά του παρακείμενου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου και παρ’ όλη τη δυνατή βροχή ψυχαγώγησαν τους επισκέπτες με ωραία τραγούδια στα Αγγλικά και Σουαχίλι.

Ο Γενικός Γραμματέας, στο τέλος, ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή και τη θαυμάσια εμπειρία που είχαν όλο το απόγευμα και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο ωραίο και πρωτοποριακό έργο που επιτελείται στον χώρο της Κένυας αλλά και της Αφρικής γενικότερα.

Να σημειώσουμε ότι οι υψηλοί προσκεκλημένοι στάθηκαν για αρκετή ώρα στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Πατριαρχικής Σχολής και με μεγάλο ενδιαφέρον επεξεργάστηκαν τις διάφορες λειτουργικές και άλλες εκδόσεις σε περισσότερες από τριάντα διαλέκτους της Αφρικανικής Ηπείρου.

Ο Σεβασμιώτατος τους εξήγησε πόσο κοπιαστικό ήταν αυτό το εγχείρημα αφού δεν υπήρχαν ακόμα κείμενα εκδεδομένα, ιδιαίτερα στις τοπικές διαλέκτους.

Η εργασία αυτή ήταν πρωτοποριακή αφού ομιλούνταν μόνο και οι άνθρωποι δεν διανοήθηκαν ποτέ ότι θα έβλεπαν εκδεδομένα κείμενα στις τοπικές διαλέκτους, όπως των γνωστών πρωτόγονων φυλών Μασάι και Τουρκάνα.

Τους παρουσίασε μάλιστα στο τέλος τον ιερέα και τη βοηθό του που με ένθεο ζήλο περνούν τα κείμενα αυτά ηλεκτρονικά και μετά τυπώνονται.

Ο Σεβασμιώτατος χάρισε στον Γενικό Γραμματέα την έκδοση του ιερού Ευαγγελίου και στους λοιπούς όλες τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

pse 1

Εμφανίσεις: 302013
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: