Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/07 21:01

9194

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Επέστρεψε στο Φανάρι το απόγευμα της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, βάζοντας τέλος στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών.

Ο Πατριάρχης έφτασε στην Κωνσταντινούπολη με αεροσκάφος των Τουρκικών αερογραμμών, μετά από 10ημερη ξεκούραση στην Σλοβενία και την Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Γαλλία ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέμεινε στην οικία του αδελφού του κ. Αντώνη Αρχοντώνη, η οποία βρίσκεται στην κωμόπολη Divonne (πλησίον της Γενεύης).

Επίσης να αναφερθεί πως τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκαν, ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας με τον βοηθό Επίσκοπο Λαμψάκου κ. Μακάριο, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιωβ, καθώς και κληρικοί του Πατριαρχείου.

Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την απουσία του Πατριάρχη από την Πόλη, όπως ότι γνώρισε για το Πραξικόπημα και έφυγε μια μέρα νωρίτερα.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν προγραμματισμένο, ενώ οι σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν ουδέποτε ήρθαν σε ρίξη.

Εμφανίσεις: 304977
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: