Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/04 16:17

liantis bartholomaios

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, εν όψει της μετάβασης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του 'Αουσβιτς προκειμένου να ηγηθεί της Πορείας των Ζώντων (March of the Living) στις 2 Μαΐου.

Ο Παναγιώτατος ευλόγησε την αποστολή της άρσης κάθε αντισημιτικού στερεοτύπου και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού, την οποία πραγματώνει καθ' όλη τη διάρκεια της πρωθιεραρχικής διακονίας του ο Οικουμενικός Θρόνος μέσω του διαθρησκειακού διαλόγου και πολλών άλλων πρωτοβουλιών κοινής δράσης.

Τόνισε, μάλιστα, πως είναι πρόθυμος να αναλάβει συντονιστικές ενέργειες στον χριστιανικό κόσμο προκειμένου να εξαλειφθεί η κοινωνική παθογένεια του αντισημιτισμού και να διαφυλαχθεί η δέσμευση για την καταπολέμηση κάθε αρνητικής προκατάληψης και διωγμών στο όνομα της θρησκείας.

Στην Πορεία των Ζώντων περίπου 10.000 νέοι από όλο τον κόσμο θα βαδίσουν 3,2 χιλιόμετρα μεταξύ των στρατοπέδων του 'Αουσβιτς και του Μπίρκεναου, στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα και σε έκκληση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Φέτος, το κύριο γεγονός της επετείου είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Ελλήνων Ιουδαίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σε ανάμνηση της θυσίας των οποίων θα εγκαινιασθεί το ελληνικό τμήμα του Μουσείου του 'Αουσβιτς από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Εμφανίσεις: 300253
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: