Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 13:35

tsipras bartholomaios 4

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και της επίλυσης του ζητήματος με την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προσπάθειες επίλυσης των διαφορών με την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων, τονίζοντας ότι αυτό θα προσφέρει σταθερότητα στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφερόμενος στο αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων για επαναφορά στην κανονικότητα τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενεργεί στα πλαίσια των κανονικών υποχρεώσεων του, να αίρει τις διαφορές και τα σχίσματα όπου αυτά υπάρχουν.

Να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης νωρίτερα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στην συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

tsipras bartholomaios 1

tsipras bartholomaios 1

tsipras bartholomaios 1

Εμφανίσεις: 304241
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: