Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 10/05 12:53

oikoymenikos kali

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται «σε αρίστη υγεία», όπως επί λέξει διαβεβαίωσαν αποκλειστικές πηγές του «Εθνικού Κήρυκα» εκ Φαναρίου. Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου μετέβη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης για εξέταση, στο οποίο οι θεράποντες ιατροί του τον διαβεβαίωσαν ότι η υγεία του είναι άριστη και τον προέτρεψαν να προσπαθεί να ξεκουράζεται.

Ηδη ο Παναγιότατος επανήλθε στα καθήκοντα του, καθότι το απόγευμα της Τετάρτης μετέβη στο Πατριαρχείο για μερικές ώρες όπου διεκπεραίωσε επείγοντα θέματα της Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης, όπως έγραψε, ο «Εθνικός Κήρυκας» στην έκοση του της Τρίτης 8 Μαΐου, εισήχθη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου ο διότι είχε αισθανθεί έντονη ζάλη, σαν ένα είδος ιλίγγου.

Παρέμεινε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και αφού έγιναν οι πρέπουσες εξετάσεις βγήκε από το νοσοκομείο τη Δευτέρα 7 Μαΐου και μετέβη στην οικία του.

Παρόμοια επεισόδια είχε περάσει ο Πατριάρχης και στο παρελθόν ιδιαίτερα όταν κουράζεται υπερβολικά. Τονίζεται ότι το Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης είναι από τα καλύτερα της Πόλης.

Εξ' άλλου ο Πατριάρχης το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου θα μεταβεί στην Εύβοια όπου θα προστεί στους εορτασμούς του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη).

Παρών στις εκδηλώσεις αναμένεται να είναι και ο Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναγράφεται πως με πολλή συγκίνηση και μεγάλη χαρά, αναγγέλλεται στο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ότι, συν Θεώ, το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων, 2 και 3 Ιουνίου 2018, στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, θα πραγματοποιηθούν Εορταστικές Εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν στην επίσημη Αναγγελία του ιδιαιτέρως χαρμοσύνου και τιμητικού, για την Τοπική μας Εκκλησία, γεγονότος, της συναριθμήσεως μεταξύ των Αγίων της Εκκλησίας, του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Ιακώβου του νέου ασκητού, του επονομαζομένου και «με συγχωρείτε».

Οι Εκδηλώσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν με την τιμητική παρουσία, τόσον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και θα προσκομίσει στην Τοπική μας Εκκλησία, ως δώρο ουράνιο, την Πράξη της Πατριαρχικής Αγίας και Ιεράς Συνόδου, δια της οποίας επισφραγίστηκε η συνείδηση του Λαού του Θεού, περί της αγιότητος του Γέροντος Ιακώβου, αλλά και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, επικεφαλής Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, Κληρικών και του πιστού Λαού του Θεού.

Εμφανίσεις: 301826
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: