Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. 26/01 21:24

filoptoxo kanda-1

Στις 22 Ιανουαρίου έγινε το ετήσιο δείπνο της Ι. Μονής Παρηγορήτισσας έγινε στο πολυτελέστατο κέντρο «Chateau Royal», του οποίου ο ιδιοκτήτης κ. Βασίλειος Ζάνης προσέφερε τα πάντα εντελώς δωρεάν. Στο δείπνο παρεκάθησαν εξακόσια (600) άτομα.

Μεταξύ των επισήμων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, η Δήμαρχος Brownsburg, ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής κ. Κούρη, ο Πρέσβης κ. Γ. Μαρκαντωνάτος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Ευχαριστίες εκφράζονται στους οργανωτές και ιδιαίτερα στον ιδιοκτήτη κ. Ζάνη.

Στις 23 Ιανουαρίου έγινε η σύναξη των ιερέων της περιοχής Μόντρεαλ - Λαβάλ έγινε και μελετήθηκαν κυρίως τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στην ερχόμενη Κληρικολαϊκή Συνέλευση και της οποίας το κύριο θέμα είναι «Άφετε τα παιδία έρχεσθαι πρός με και μή κωλύετε αυτά».

Σε μία αγαστή συνεργασία, οι ιερείς και ο Μητροπολίτης Σωτήριος συνεζήτησαν τα θέματα και ελήφθησαν οι πρέπουσες αποφάσεις.

Στις 24 Ιανουαρίου στο Τορόντο έγινε η σύναξη των ιερέων Τορόντο και περιχώρων με τον Επίσκοπο Χριστοφόρο και τον Μητροπολίτη Σωτήριο.

Τα ίδια θέματα εξετάσθηκαν και στη σύναξη κληρικών στο Τορόντο και ελήφθησαν οι αποφάσεις.

Επίσης τα Φιλόπτωχα Τμήματα των είκοσι (20) Ιερών Ναών Τορόντο και Περιχώρων είχαν το ετήσιο δείπνο τους, στο οποίο παρεκάθησαν μόνο τα Διοικητικά Συμβούλια των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, οι ιερείς, ο Επίσκοπος Χριστοφόρος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Προσκεκλημένοι ήσαν οι Φοιτητές της Θεολογικής μας Ακαδημίας, οι οποίοι μάλιστα, κατά τη διάρκεια του δείπνου έψαλαν ωραίους ύμνους και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια.

Η πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων κα Σαπφώ Ρασσιά ομίλησε εμπνευσμένα και με αγάπη.

Η ωραιότατη αυτή βραδιά τελείωσε με ομιλία και πατρικές νουθεσίες του Μητροπολίτη Σωτηρίου και το κόψιμο της Βασιλόπιτας.
Ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης Σωτήριος ετόνισε το θέμα της φιλανθρωπίας και ότι όλοι μας πρέπει να βοηθήσομε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα που υποφέρουν.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην αγορά αξονικού τομογράφου για το αντικαρκινικό νοσοκομείο Αθηνών «Αγ. Σάββας» και με πολλή ικανοποίηση ανέφερε ότι τέσσερις (4) φίλοι του προσέφεραν πενήντα (50) χιλιάδες δολάρια και υπολείπονται ακόμη τριάντα (30).

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος παρεκάλεσε τους συνδαιτυμόνες να φροντίσει ο καθένας να υιοθετήσει μία φτωχή οικογένεια στην Ελλάδα.

filoptoxo kanda-3

filoptoxo kanda-4

filoptoxo kanda-5

filoptoxo kanda-2

Εμφανίσεις: 302164
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: