Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/11 11:15

xania78

Με λαμπρές εορταστικές, λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Χανίων, στον πρώτο Ναό που θεμελιώθηκε στην Κρήτη για τον Άγιο της συγνώμης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζας κ.κ. Ιερωνύμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου, στους πειρασμούς και τις συκοφαντίες που δέχτηκε, τις οποίες τις ξεπέρασε με την αγάπη και την συγχώρεση προς τους λοιδορούντες του.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Συλλείτουργου  πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, στους δρόμους της Ενορίας.

Την παραμονή της εορτής μετά την λαμπρότατη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν η οποία θα παραμείνει ένεκεν της μεγάλης προσελεύσεως μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ το Θείο Λόγο κύρηξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Δαμιανάκης, Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αθηνών.

Να σημειωθεί πως το παρών στις λατρευτικές αυτές συνάξεις έδωσαν Άρχοντες του Τόπου μας, και πλήθος ευσεβών προσκυνητών που όλο το διήμερο η προσέλευση τους ήταν ασταμάτητη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 227394
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: