Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/02 20:15

hgoumeni-theotimi-5

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Μυρτιδιωτίσσης Παληανής, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, συνήλθε σε συνεδρίαση η Ιερά Αδελφότητα, για να εκλέξει σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας και τον εσωτερικό κανονισμό της Ιεράς Μονής τη νέα Ηγουμένη, σε διαδοχή της μακαριστής γερρόντισσας Θεοπίστης, η οποία εκοιμήθη στις 3 Φεβρουαρίου ε.ε.

Μετά το πέρας του εσπερινού, τον οποίο ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Μεθόδιος Βερνιδάκης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, και κλεισμένων των θυρών του Καθολικού, ακολούθησε η δέηση και στη συνέχεια εκάλεσαν τις αδελφές να ψηφίσουν και να αναδείξουν την νέα Γερόντισσα.

Νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παληανής ανεδείχθηκε διά παμψηφίας, η Οσιωτάτη Μοναχή Θεοτίμη (κατά κόσμον Μαρία Χαλκούτση).

Έπειτα έγινε και η εκλογή του νέου Ηγουμενοσυμβουλίου επίσης διά παμψηφίας και ανεδείχθηκαν οι αδελφές Θεολογία και Φιλοθέη.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Μεθόδιος, ευχήθηκε στην Γερόντισσα και τις αδελφές πλούσια την Χάριν του Αγίου Θεού δία πρεσβείων της Παναχράντου Αυτού Μητρός Υπέραγιας Θεοτόκου, της εφόρου και προστάτου της Ιεράς Μονής, στα νέα ευθυνοφόρα καθήκοντα, προς δόξαν Θεού και προκοπή της Ιεράς Αδελφότητος.Επίσης τις ευχές τους με την παρουσία τους έδωσαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης και ο Ιεροκύρηκας τις Ιεράς Αρχιεπίσκοπης Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης.

hgoumeni-theotimi-1

hgoumeni-theotimi-2

hgoumeni-theotimi-3

hgoumeni-theotimi-4

hgoumeni-theotimi-6

Εμφανίσεις: 305806
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: