Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/04 08:28

vikariato 9

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, στις ενορίες του Βικαριάτου των Παλαιστινιακών και Ιορδανικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την Κυριακή 7 του μηνός Απριλίου ε.ε.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Al-Bishara) στη πόλη San Bernardino της Καλιφόρνιας, όπου ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνός Αλαζράϊ.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Πανοσιολογιώτατος μίλησε επίκαιρα τονίζοντας ότι ο Χριστός Σαρκώνεται και ελευθερώνει το ανθρώπινο γένος από την σκλαβιά της αμαρτίας και του θανάτου. Ο Κύριος μας καλεί να βιώσουμε την πραγματική ελευθερία, την αγάπη, αλλά και την θυσιαστική προσφορά και τη διακονία.

Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος ο Πανοσιολογιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των ανακαινιστικών εργασιών του Ιερού Ναού και μετέφερε σε όλους την ευλογία της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου.

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

vikariato 1

Εμφανίσεις: 300653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: