Γράφτηκε από τον/την . 07/07 14:54

pitsburg 1

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Η Ιερά Μητρόπολη Πίτσμπουργκ ετοιμάζεται για την ετήσια Κληρικολαϊκή της Συνέλευση, η οποία θα γίνει υπό την προεδρία του Μητροπολίτη κ. Σάββα, από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 30, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού στο Κολόμπους του Οχάιο, ενώ ως κατάλυμα θα είναι το ξενοδοχείο Hampton Inn & Suites στην πόλη Κολόμπους.

Το θέμα της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης θα είναι «Προσέγγιση και Ευαγγελισμός» με ομιλητές τον Μητροπολίτη Πίτσμπουργκ κ. Σάββα, τον π. Θεόδωρο Ντορένς από την Μητρόπολη Ντένβερ, τον π. Ευάγγελο Αρματά προϊστάμενο της κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα από την πόλη Loveland του Κολοράντο και τον κ. Τζαμίλ Σαμαρά, Διευθυντή του Τμήματος Διακονιών του Ιντερνέτ της Αρχιεπισκοπής.

Θα υπάρχει καταμερισμός σε ομάδες για την ανάλυση και συζήτηση του γενικού θέματος στις οποίες θα είναι επικεφαλής ιερείς.

Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται ο οικονομικός προϋπολογισμός της Μητρόπολης και ο έλεγχος των οικονομικών εγγράφων, εκλογές μελών Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τη διετία 2018 -2020, εκθέσεις των διακονιών της Μητρόπολης, ενημέρωση για την πορεία του νέου Μητροπολιτικού Κέντρου και τη συλλογική εργασία για τις κατασκηνώσεις Ναζαρέτ.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εστάλη στις κοινότητες οι αντιπρόσωποι των κοινοτήτων οφείλουν να προγραμματίζουν να είναι παρόντες από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 5 το εσπέρας, μέχρι και το Σάββατο στις 30 Σεπτεμβρίου στην ολοκλήρωση των εργασιών και το γεύμα.

Κάθε κοινότητα και τμήμα της Φιλοπτώχου μπορεί να στείλει 4 μέλη με δικαίωμα ψήφου, τον ιερέα, τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου ή αντ' αυτού κάποιο άλλο μέλος του κοινοτικού συμβουλίου και δύο εκλεγμένους αντιπροσώπους, καθώς επίσης και απεριόριστο αριθμός παρατηρητών χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στη Φιλόπτωχο, μπορούν να συμμετάσχουν η πρόεδρος του Τμήματος ή κάποια κυρία αντ' αυτής, δύο μέλη με δικαίωμα ψήφου και απεριόριστος αριθμός παρατηρητών χωρίς ψήφο.

Το κόστος για όλους τους συμμετέχοντες είναι $230 δολάρια κατ' άτομο για δύο ή τρεις μέρες και $130 για μία ημέρα.

 

Εμφανίσεις: 302426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: