Logo
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/03 01:28

survivor11

Ένα ματσάκι σπίρτα, μία σακούλα ρύζι και έναν φακό με μπαταρίες. Ετοιμάζομαι ο δυστυχής για το «Σαρβάιβορ» της Εκκλησίας. Για την ιεραρχία. Όχι αυτή του Μαρτίου, μη νομίζετε.

Πιο πολύ κρατάω δυνάμεις για την σύνοδο του Οκτωβρίου. Κάνω κοιλιακούς, βαράκια και κάμψεις. Κυρίως κάμψεις.

Έχει πιαστεί η μέση μου να κάνω τεμενάδες μπας και με πάρει για βαστάζο κάποιος από αυτούς τους αμέτρητους υποψήφιους που (νομίζουν) πως θα γίνουν.

Δεσποτάδες και βοηθοί επίσκοποι. Γιατί κάνω τεμενάδες; Γιατί ούτε καν εγώ ο νεωκόρος δεν ξέρω ποιος θα βγει, και τους προσκυνώ όλους. Σκύψε σκύψε όλο και κάποιος θα με λυπηθεί να με πάρει κοντά του.

Στο Σαρβάιβορ της Εκκλησίας οι δοκιμασίες είναι πολύ σκληρές. Θα σας εξηγήσω αναλυτικά τι δοκιμασίες έχουν γίνει και τι πρόκειται να συμβεί. Για να καταλάβετε τι περνάω και εγώ ο βαστάζος για να βρω μία θέση στον ήλιο.

Οι μονομαχίες που έγιναν

«Μονομαχία στον τόπο του καλού λαδιού». Εκεί ο τοπικός φύλαρχος είχε συνάντηση με πολλούς άλλους φύλαρχους. Μαζί και ο κολλητός του από τα ψηλά βουνά των Θρακομακεδόνων.

Όλοι μαζί έκαναν πλάνα και σχέδια για τον φύλαρχο της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όταν κουράστηκαν από τη δοκιμασία επιδόθηκαν στο παιχνίδι του «καρφώματος».

Συναγωνίζονταν ποιος θα χώσει πιο βαθιά με το θάψιμο -στα λόγια- τον μικρό Πρωτοσύγκελλο.

«Αυτό το δεξί χέρι, δεκατρία χρόνια απλώνεται, μα ποτέ δεν το βλέπεις να μοιράζει. Μόνο Μητροπόλεις και υποσχέσεις μοιράζει στα λόγια. Με αυτά και μ’ αυτά μπορεί και να έχει στην άκρη μπαούλο με ένα εκατομμύριο χρυσά φλουριά» είπε ο φύλαρχος του καλού λαδιού στον φύλαρχο των Θρακομακεδόνων. Και έσκαγαν όλοι στα γέλια που άκουγαν.

«Δοκιμασία στον πράσινο ήλιο των Σταγών».

Εκατό χρυσές χήνες έχει δώσει ήδη ο διαγωνιζόμενος Γρηγόριος – το λέει και η αδερφή του δεξιά και αριστέρα- και ποιος ξέρει άλλα πόσα ο διαγωνιζόμενος Ιάκωβος με την Καραμούζα.

Δώρα και πεσκέσια για να καλοπιάσουν τον αρχηγό της φυλής των Τσουκ - Τσουκ που παίζει «μπάλα» στην περιοχή. Όλα αυτά για να κερδίσουν το Τοτέμ των Σταγών.

Ο μπαλα(δόρος) Τσουκ – Τσουκ, τάζει λαγούς και πετραχήλια μέχρι και να ξαναβαφτίσει την περιοχή μόνο και μόνο για να κάνει τη δουλειά του!

Πάντως τελευταία μαθαίνω ότι έχει στην δούλεψη του και σοφέρ, με το αζημείωτο πάντα για να βολτάρει με γνωστό Δεσπότη, ο οποίος προσπαθεί να εξυπηρετεί εκεί την Μητρόπολη αφού είναι άνευ ποιμνίου και Επαρχίας...

Αυτοί που φεύγουν από το νησί

Οι δοκιμασίες στο Σαρβάιβορ είναι σκληρές. Ακούστε το νεωκόρο που σας τα λέει. Διαγωνιζόμενοι με ιστορία. Κι όμως το κοινό τους έχει ψηφίσει να αποχωρήσουν.

Μόνο που δεν το έχουν καταλάβει ακόμη πως στο Σαρβάιβορ μέλλον δεν έχουν.

Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον Δημητράκη τον Μανιάτη; Τον Σωτηράκη από την Πάργα; Τον Βύρωνα από την Καλαμπάκα ή τον Γαρύφαλλο τον Λημνιό;

Τον μόνο που θαυμάζω είναι τον Θανάση, τον διαγωνιζόμενο που μόνος του κρατάει το κάστρο του με νύχια και δόντια, γραπωμένος στο θρόνο, όπως πιάνει ο οδοντωτός τις ράγες στα Καλάβρυτα.

Τον περιμένω στο Σαρβάιβορ του Μαρτίου να δώσει ρέστα κατά του «εχθρού από απέναντι» από την Τουρκιά και όχι μόνο.

Πρόβλημα ακούω έχουν και οι διαγωνιζόμενοι από την Τριχωνίδα και την Άμφισσα.

Ο μεν πρώτος είχε ανθρώπους που δεν χειρίστηκαν σωστά τα θέματα και μαθαίνω ότι ο Εισαγγελέας, παρέδωσε το πόρισμα στον ανακριτή και ψάχνει για κακουργήματα.

Ο δεύτερος έχει παραδώσει πλήρως το χαρτοφυλάκιό του στο δεξί του χέρι που "υπογράφει" ως ο αντ’ αυτού....

Ο μεγάλος τελικός

Η μεγάλη δοκιμασία στο Σαρβάιβορ είναι ο μεγάλος τελικός της Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι για να τα καταφέρουν πρέπει να περάσουν από σαράντα κύματα.

Ο πρώτος διαγωνιζόμενος είναι ατρόμητος σαν το λιοντάρι της Βέροιας. Αν καταφέρει να κατακτήσει τον Λευκό Πύργο, παιδί καστοριανό λένε πως θα αναλάβει το πόστο του.

Αν δεν γίνει έτσι τότε το παιδί το καστοριανό έχει δρόμο μπροστά του. Από το να διοικεί τα κτίρια της Ιασίου, μέχρι να κυκλοφορεί ως πρώτος και να του φυσά το πρόσωπο ο βαρδάρης.

Ο δεύτερος διαγωνιζόμενος γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη σαν το σπίτι του. Θαρραλέος σαν την αρκούδα που περνά από κακοτράχαλα λαγκάδ(ι)α που δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά.

Αν νικήσει στον τελικό, ο πρωτοσύγκελλος που σε όλους τάζει, έχει υποσχεθεί το πόστο της θαρραλέας αρκούδας σε (αθάν)ατο διάδοχο της σχολής των (Ιακωβ)ιτών.

Ο τρίτος διαγωνιζόμενος έχει διαβεί τα ψηλά Διδύμα Τείχη. Τόσο τολμηρός. Τον αγαπούν οι κριτές και το τηλεοπτικό κοινό από την Αθήνα ίσαμε την Κωνσταντινούπολη.

Αν κερδίσει τότε τη θέση του θα πάρει το παιδί το άμαθο στις σκληρές δοκιμασίες. Μπορεί να είναι λίγο αγύριστο κεφάλι και νους βραδύτερος του φυσιολογικού, αλλά είναι καλός στα γράμματα, λόγιος που θυμίζει στο ύφος τον Κλήμεντα τον Αλεξανδρεύ.

Τέτοιες είναι οι δοκιμασίες που περιμένουν τους υποψήφιους μέχρι τον Οκτώβριο.

Τους συνιστώ να διαβάσουν «τα άπαντα του νεωκόρου» για να εξασκηθούν στα μυστικά του ανταρτοπολέμου.

Μόνο έτσι θα μάθουν πως κερδίζονται οι μάχες μέχρι να φτάσεις στον τελικό. Μόνο που εκεί δε σε σώζουν οι δοκιμασίες, ούτε η φυσική κατάσταση για να ξεπεράσεις τα εμπόδια.

Εκεί θες τη βοήθεια του Big Brother από την Αγίας Φιλοθέης ή την Κωνσταντινούπολη. Αλλιώς τύχη δεν έχεις.

ΥΓ. Μια όχι και τόσο απρόσμενη επίσκεψη θα δεχτεί την Τρίτη το πρωί στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο Παναγιώτατος κάλεσε τον απλό παπά που διαχειρίζεται ναό των Αθηνών ως εκτελεστής ιστορικής διαθήκης για να "σφραγίσουν" τον γάμο των δύο πλευρών. "Κουμπάρος" (από λάθος χειρισμους του) του... συνοικεσίου είναι ο Μητροπολίτης στον οποίο ανήκει ο συγκεκριμένος παπάς. Αυτό και αν είναι Σαρβάιβορ για τον παπά! Ανάμεσα σε Αθήνα και Φανάρι, σα να λέμε μεταξύ σφύρας και άκμονος...!

Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ

Εμφανίσεις: 327749
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: