Logo
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/03 19:33

25 martiou sidirokastro 12

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας, άρχισε η παραμονή της μεγάλης εορτής της εθνικής μας επετείου και της θρησκευτικής γιορτής του Ευαγγελισμού, στο Σιδηρόκαστρο.

Νωρίς το πρωί όλα τα Σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, πραγματοποίησαν όμορφες γεμάτες εθνικό παλμό εορτές, για την μεγάλη μας επέτειο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, παρευρέθει ενωρίς το πρωί στην σχολική γιορτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται παραπλησίως του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Τα παιδιά της Ε' Δημοτικού, εφέτος παρουσίασαν την ωραία γιορτή τους, που ήταν αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και στη Φιλική Εταιρεία.

Την μεγάλη εξέγερση και την προσφορά τους στο Έθνος μας.

Την επιμέλεια είχαν οι δάσκαλοί τους. Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Σιντικής μαζί με αντιδημάρχους.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του, συνεχάρη ιδιαιτέρως δασκάλους και γονείς αλλά και όλα τα παιδιά, για τις προσπάθειες και τους κόπους της τόσο όμορφης και υψηλού επιπέδου γιορτής που δεν έχει να ζηλέψει τις γιορτές στα μεγάλα σχολεία στις μεγαλουπόλεις.

Η μέρα έκλεισε με την γιορτή που παρουσίασε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Ν. Σερρών, που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας και που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και τον Δήμο Σιντικής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου, του Δημάρχου, των Αξιωματικών του Στρατού και της Αστυνομίας και πλήθους κόσμου, που κατέκλυσαν την Αίθουσα.

Η όλη διοργάνωση, περιελάμβανε κείμενα που έγραψε ο Πρόεδρος της Ενώσεως, Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Γκουτζουρέλας, για τον αγώνα του υπόδουλου λαού μας και επίκαιρα εθνικά τραγούδια που απέδωσε η χορωδία του Ωδείου Ταπέ, οι οποίοι και απέσπασαν τα θερμά συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου και του Δημάρχου, που προσεφώνησαν την εκδήλωση και τους ευχαρίστησαν για την άρτια διοργάνωση και την υψηλού επιπέδου, γεμάτη νοήματα εθνικού φρονηματισμού προσπάθεια.

Ενδιάμεσα των εορτών, η Ιερά Μητρόπολις πραγματοποίησε και τις θρησκευτικές τελετές, για την εορτή του Ευαγγελισμού.

Νωρίς το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Στρυμονοχωρίου και στη συνέχεια στην ενορία της Ευαγγελιστρίας της πόλεως, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και πολλών Ιερέων.

Μετά τον Εσπερινό, όλο το εκκλησίασμα μετέβη στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας, όπου παρακολούθησαν την εορτή της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών.

Ανήμερα το πρωί, της εορτής της 25ης Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, με την παρουσία όλων των εκπροσώπων, των αρχών και των αντιπροσωπειών των Σχολείων, με τις σημαίες και τα λάβαρά τους.

Προεξήρχε της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο και παρακολούθησε τον πανηγυρικό της ημέρας, που εκφωνήθηκε από τον κ. Πεπούδη Αντώνιο, καθηγητή-φιλόλογο στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου.

Με την ολοκλήρωση των ακολουθιών, η ενορία προσέφερε εις άπαντας δεξίωση και ακολούθως, όλοι μετέβησαν πεζή παρά την βροχή στο ηρώον της πόλεως, πλησίον του Ιερού Ναού όπου ανεγνώσθη το καθιερωμένο Τρισάγιο για τους εθνικούς μας ήρωες και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, από εξέδρας, παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών και των Συλλόγων, μαζί με όλους τους επισήμους και τους παράγοντες της περιοχής.

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

25 martiou sidirokastro 1

Εμφανίσεις: 112818
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: