
Περιστέρι | Ιάσονας Ντικούλης
Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, επί τη Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Περιστέρι.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου.
Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν οι ιερείς του Ιερού Ναού και της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.
Να αναφερθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τη Δεσποτική και παράλληλα, Θεομητορική αυτή εορτή.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Υπαπαντής.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ακριβώς σαράντα ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, εορτάζουμε μεγάλη εορτή, την εορτή της Υπαπαντής, δηλαδή την εορτή της μιας Αγίας συνάντησης.
«Στην ζωή του κάθε Χριστιανού πρέπει να γίνει τέτοια μεγάλη συνάντηση, και να αναγνωρίσουμε ότι ο Χριστός είναι ο σωτήρας μας. Τέτοια αγία συνάντηση μπορεί να γίνει όταν μελετούμε την Αγία Γραφή, όταν κάνουμε τη μελέτη της Αγίας Γραφής με τη καρδιά μας» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιώβ.
«Μπορούμε να συναντηθούμε με τον Θεό, τον ζωντανό Θεό, μέσα στην προσευχή, οι πατέρες της εκκλησίας, μας διδάσκουν ότι πρέπει να κάνουμε προσευχή. Η προσευχή πρέπει να μην είναι μια νεκρή προσευχή που απλά διαβάζουμε λόγια, αλλά να γίνει μια ζωντανή δηλαδή ένα ζωντανό διάλογο με τον Θεό, τον Χριστό που μπορούμε να συναντηθούμε σε αυτές τις Αγίες στιγμές της προσευχής. Όποιος κάνει και προσπαθεί να κάνει συχνά τη προσευχή και όπως μας διδάσκει ο Απόστολος Παύλος η προσευχή δεν πρέπει να σταματήσει, όλη η ζωή μας πρέπει να γίνει μια προσευχή, τότε όταν ζούμε έτσι σε μια ατμόσφαιρα της προσευχής τότε ο Χριστός είναι μαζί μας και μας βοηθάει σε κάθε στιγμή της ζωής μας» - υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
Προ του «δι ευχών», ο οικείος ποιμενάρχης κ. Γρηγόριος προσέφερε μια ράβδο και ένα μετάλλιο στον Σεβασμιώτατο Πισιδίας κ. Ιώβ, ως ανάμνηση της επίσκεψης στην τοπική Εκκλησία του Περιστερίου.
Από την πλευρά του ο κ. Ιώβ του προσέφερε ένα βιβλίο το οποίο ο ίδιος έχει γράψει με θέμα τη «Θεία Λειτουργία» στα γαλλικά μιας και είναι η γλώσσα καταγωγής του.
Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 6μμ. θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, η λιτανεία και η παράκληση εις την Υπαπαντή του Κυρίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ