
Στο ακριτικό χωριό του Αγκίστρου που βρίσκεται χτισμένο ακριβώς πάνω στη μεθόριο με τη Βουλγαρία βρέθηκε σήμερα Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.
Το μικρό αυτό χωριό είναι από τα πιο όμορφα, χτισμένο μέσα σε βαθύ πράσινο, ποτάμια, λίμνες, ιαματικές πηγές, καλό κλίμα, πολύ τουρισμό και μηδενική ανεργία.
Περιβάλλεται δε από πλήθος παρεκκλησίων που ιδιαίτερα ευλαβούνται οι κάτοικοι.
Η κεντρική Εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, πανέμορφη με ωραίο καμπαναριό πλήρως ανακαινισμένη και πεντακάθαρη με ωραίο αυλόγυρο και κήπο και όμορφη αίθουσα συγκεντρώσεων που χτίστηκε με τη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου.
Λόγω των πολλών πανηγύρεων της Κοιμήσεως ο Σεβασμιώτατος δεν ήτο δυνατόν να έλθει το Δεκαπενταύγουστο.
Έτσι επέλεξε τη σημερινή Κυριακή και για τον πρόσθετο λόγο ότι πολλά νέα παιδιά εδώ και χρόνια διακινούν τον ιερό χώρο με αγάπη και προσήλωση.
Αυτά τα νέα παιδιά ο Σεβασμιώτατος τα στηρίζει για να υπάρχει διαρκής ανανέωση με την αγάπη του και τις συμβουλές του.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ομίλησε δε προς όλους για την οπαδική, την ενδοσχολική και την ενδοοικογενειακή βία που ταλανίζει έντονα τις κοινωνίες μας, παίρνοντας αφορμή από την παραβολή της ημέρας που ο ένας δούλος απέπνιγε τον συν δούλο του για να λάβει πίσω το χρέος.
Μετά την διανομή του αντιδώρου παρεκάθησε στο κοινό κέρασμα στην παραπλεύρως του Ναού αίθουσα και τέλος επεσκέφθη ιερείς των γειτονικών ενοριών φιλικές οικογένειες τόσο στο χωριό όσο και σ' εκείνο του Προμαχώνα.










