Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/05 12:08

nikasi evmenios 1

Αγία Βαρβάρα | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου 2023 η μνήμη του Οσίου Ευμενίου του Νέου στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα".

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος πλασιούμενος από τον Εφημέριος του Παρεκκλησίου π. Ιωάννη Πλευριτάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη η Διοικητής του Νοσοκομείου κα Δήμητρα Κορμπά, και εκατοντάδες πιστοί οι οποίοι συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσουν το κελάκι και την Εικόνα του Οσίου Ευμενίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αφού εξέφρασε για άλλη μία φορά την χαρά του για την αγιοκατάταξη του Οσίου Ευμενίου που προέβη η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 14-4-2022, αναφέρθηκε στον βίο του και ιδιαίτερα στα χρόνια που διακόνησε στο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου.

«Από τα μαθητικά μου χρόνια άκουγα για τον Γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη και κάποιοι δάσκαλοι είχαν αναφερθεί στο πρόσωπό του. Κρήτες συμφοιτητές μου μιλούσαν για ένα χαρισματικό πρόσωπο, που είχε εκτιμηθεί ήδη από την παιδική του ηλικία» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος «Ο Άγιος Ευμένιος είναι μια ακόμη ευλογία του Ουρανού για τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο. Είναι μια ευλογία για το ηρωικό νησί της Κρήτης. Είναι τιμή και για εμάς εδώ, στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας».

«Τιμή του Αγίου σημαίνει μίμηση του Αγίου. Ας μιμηθούμε την πίστη του, την ταπείνωσή του, την αφοσίωσή του στην Εκκλησία. Και ας ζητήσουμε ικετευτικά την πρεσβεία του ενώπιον του Θρόνου του Θεού. Εκείνος που δεν πίκρανε ποτέ άνθρωπο ας δώσει τη μεσολάβηση του για την ειρήνη που τόσο χρειαζόμαστε» - υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Προϊστάμενο του Ναού π. Ιωάννη Πλευριτάκη.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις 27-28 Μαΐου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος θα προεξάρχει της πανηγύρεως στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 282911
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: