Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/10 13:54

xeirotonia prebeza

Πρέβεζα | Τηλέμαχος Παππάς


Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Κανάλι Πρεβέζης, ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε της εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Λάμπρου Παπαπάσχου με καταγωγή από την Πέρδικα Θεσπρωτίας.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π. Λάμπρος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "το λειτούργημα της ιερωσύνης είναι μέγα και φοβερό και μόνο η ενατένιση μπορεί να προξενήσει στον χριστιανό φόβο".

Επίσης, ο νέος Πρεσβύτερος ζήτησε τις ευχές και τις προσευχές όλων ώστε να τον επισκιάσει η χάρις του Θεού και να γίνει πιστός οικονόμος των μυστηρίων του.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος αφού έδωσε πατρικές συμβουλές προς τον νέο Πρεσβύτερο, αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο της ιερωσύνης.

"Η ιερατική ζωή είναι διακονία δεν είναι επάγγελμα βιοποριστικό, δεν είναι μέσο για να κερδίσεις λεφτά αλλά είναι μέσο να κερδίζει ανθρώπους και να τους οδηγήσεις στην Βασιλεία των Ουρανών" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε ότι "από εδώ και πέρα αρχίζουν οι δυσκολίες, αλλά εσύ πρέπει να μείνεις απαθής και να τους αντιμετωπίζεις όλους με αγάπη.""

"Το έργο του ιερέως είναι να συνεχίσει το έργο του Χριστού, δηλαδή να κηρύξει και να διδάξει το Ευαγγέλιο" -πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον νέο Πρεσβύτερο η ιερατεία του να είναι ευλογημένη, και να δοξάζει με την παρουσία του και την ζωή του το όνομα του Χριστού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300598
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: