Logo
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/08 10:50

mnimosino nikaias georgiou 125

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος


Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Νικαίας κυρού Γεωργίου Παυλίδη (9/8/1990).

Σήμερα, Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τριακονταετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Γεωργίου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Αθανάσιο Λειβαδιά, τους συνεφημερίους του π. Αντώνιο Μπουσδέκη και π. Αναστάσιο Παππά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες.

«Κορυφαία Θεομητορική εορτή είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου, που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες. Τιμούμε την Κοίμηση, την ταφή και την ιερά Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ουρανό, καθημένη εφεξής στα δεξιά του Δεσπότου Χριστού, όπως Την παριστάνουν οι ευλαβείς αγιογράφοι και Την υμνούν οι αγγελοδίδακτοι υμνογράφοι» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Το αφθαρτοποιημένο σώμα Της ανέβηκε στον Ουρανό, όπως ακριβώς το Σώμα του Υιού Της. Γι' αυτό θεωρείται δεύτερο Πάσχα, κατά το οποίο εορτάζουμε, χωρίς θλίψη, αλλά με χαρά και ελπίδα. Είναι για μας Πάσχα, όχι κενό περιεχομένου, αλλά ένα Πάσχα που μας εγγυάται, ότι πέρασε ένας άνθρωπος εκείνο το χώρο που δε θα μπορούσε ποτέ ανθρώπινη φύση να περάσει».

«Η Κυρία Θεοτόκος είναι η Πρόξενος της σωτηρίας μας. Είναι για μας μεγάλη ελπίδα η Παναγία μας. Ίσως να μην υπάρχει σπίτι χωρίς την ιερά εικόνα Της. Ιδίως ο ελλαδικός χώρος είναι κατάσπαρτος από Ιερούς Ναούς και ξωκλήσια, αφιερωμένα στο άγιο όνομά Της. Παράλληλα είναι και αρκετές εκατοντάδες τα προσωνύμιά Της» - πρόσθεσε ο κ. Αλέξιος.

Κλείνοτας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Η Κυρία της γης έγινε και Κυρία των Ουρανών, και μας καλεί να Την συνοδεύσουμε νοερά. Μπορούμε να το επιτύχουμε, βέβαια με κάποιες προϋποθέσεις. Και αυτές είναι η πίστη στον Θεό και η αγάπη στους αδελφούς μας. Αγάπη όχι με λόγια, αλλά με έργα, με συμμετοχή στις χαρές και στα βάσανα των αδελφών μας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο του μακαριστού Προκατόχου του, Μητροπολίτη Νικαίας κυρού Γεωργίου Παυλίδη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Γεωργίου, στο πλούσιο έργο του και στην αγάπη του για την νεολαία.

«Πέρασαν κιόλας τριάντα ολόκληρα χρόνια. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Γεώργιος βρίσκεται στις ψυχές όσων τον γνώρισαν, βρίσκεται στις καρδιές μας, μα προπάντων υπερίπταται του Ιερού τούτου χώρου, τον οποίο αγάπησε» - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξιος.

Τέλος να σημειωθεί ότι στο μνημόσυνο παρέστη συμπροσευχόμενος ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος Γέροντας Πολύκαρπος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304125
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: