Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018

DSC 0760

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου η μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο εκκλησάκι εντός του κάστρου των Ιωαννίνων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, τονίζοντας πως: ''Μέσα από τους Αγίους Αναργύρους φανερώνεται η αγάπη του Θεού προς το ανθρώπινο γένος''.

''Επίσης μέσα από τους Αγίους φανερώνεται η ευσπλαχνία του Θεού, η πρόνοια του Θεού και το ότι ο Χριστός έρχεται στην γη για να επανενώσει το ανθρώπινο γένος με την Θεία Χάρη και να λειτουργήσει ιαματικά προς την ανθρώπινη φύση'', πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος ανέφερε: ''Το Σώμα του Χριστού υπάρχει για να λειτουργείται αυτή η ίασις του ανθρωπίνου γένους, γι' αυτό την Εκκλησία μας ιδιαίτερα την θεωρούν ως ένα θεραπευτήριο, ως ένα νοσοκομείο των ψυχών και των σωμάτων''.

''Η θεραπεία που γίνεται μέσα στην Εκκλησία θέλει να δώσει στον άνθρωπο την δύναμη που χρειάζεται για να νικήσει την αμαρτία, να κάνει πράξει το θέλημα του Θεού, και εν τέλει να γίνει μέτοχος της Βασιλείας του Θεού'' συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ''Η ζωή των Αγίων ήταν προσφορά για την σωτηρία του κόσμου. Ο πιο κοινωνικός άνθρωπος είναι ο Άγιος. Όσο περισσότερο ο άνθρωπος αγιάζεται και ομοιάζει προς τον Θεό, τόσο περισσότερο γίνεται θυσία''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 206931
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: