ypapanti-serres-1

Γράφει η Στέλλα Χατζή-Λέκκου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στην πόλη των Σερρών, η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης.

Ο Μητροπολιτικός Ναός των Παμεγγίστων Ταξιαρχών πανηγύρισε διπλά, αφ’ ενός μεν για την δεσποτική και θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και αφ’ετέρου για την εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμυτίσσης, πιστό αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στον Ιερό Ναό από το 2004.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου, του κλήρου της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού ο κ. Θεολόγος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και τίμησε όλα τα μέλη των φιλοπτώχων Ταμείων και των συνεργείων του Εράνου Αγάπης, ευχαρίστησε δε θερμά τους άξιους κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι με ζήλο, αυταπάρνηση και πνεύμα θυσιαστικής προσφοράς βοηθούν τον συνάνθρωπό τους, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουν τον ίδιο τον Χριστό.

Ενωρίτερα, ο υπεύθυνος του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών π. Ηλίας Βλάχος ανέφερε με στοιχεία όλο το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως που επιτεύχθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τόσο από το κεντρικό φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεώς μας όσο και από τα ενοριακά φιλόπτωχα της τοπικής μας εκκλησίας δίνεται ένας καθημερινός αγώνας για την μηνιαία τακτική ενίσχυση απόρων οικογενειών και για την έκτατη κάλυψη επειγόντων περιστατικών. Για όλες τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις δηλαδή τα δύο Κοινωνικά Παντοπωλεία, το Διαμητροπολιτικό Συσσίτιο «ο Επιούσιος Άρτος», για το κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό ιατρείο, για τον ξενώνα «η Στοργή», για το κατάστημα ρουχισμού «ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» για τις 127 υποτροφίες σε φοιτητές και φοιτήτριες, δόθηκαν για την προηγούμενη χρονιά το ποσό του 1.220.754 ευρώ. Βασικός πνεύμονας όλου αυτού του έργου είναι ό έρανος αγάπης στον οποίο λάβατε μέρος όλοι εσείς αθόρυβα αλλά ουσιαστικά. Το ποσό του εράνου ανήλθε στο ύψος των 152.610 ευρώ. Ο παραπάνω απολογισμός δεν έχει στόχο την προβολή των καλών μας έργων αλλά την ενημέρωση για την αγάπη σας και του αγώνος σας. Γι αυτή σας την εμπιστοσύνη η και προσφορά σας ευχαριστούμε και η χάρη της Παναγίας Ιεροσολιμίτισσας να σας ευλογούν και να σας αγιάζουν.»

Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ακολούθησε στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» εορταστική εκδήλωση με θέμα «ο Ελληνικός Στρατός με οδηγό την Μεγαλόχαρη Μάνα Παναγία», την οποία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και το 10ο Σύνταγμα Πεζικού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου με την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Θεολόγου.

Και τις δύο ημέρες, η εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης δέσποζε επιβλητικά στο μέσον του Ναού, δείχνοντας σε όλους με την παρουσία της ότι είναι η μητέρα, η βοηθός και η παρηγορήτρια στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας.

ypapanti-serres-2

ypapanti-serres-3

ypapanti-serres-4

ypapanti-serres-5

ypapanti-serres-6

Εμφανίσεις: 307422
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: