Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/04 18:35

xirotonia presbiteroy 78

Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr


Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Εφόρων και Προστατών της πόλεως του Κιλκίς και της Ιεράς Μητροπόλεως ιερούργησε σήμερα Σάββατο του Ακαθίστου, 1η Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ημέρα, κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία προβάλλει τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Στις ευλογημένες στιγμές της ευχαριστιακής Συνάξεως, στην οποία συμμετείχε συμπροσευχητικώς ο ευσεβής λαός του Θεού, προσετέθη και η χαρά του μυστηρίου της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του ιερολογιωτάτου Διακόνου, π. Κωνσταντίνου Παζιώκη.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Παν. Αρχιμ. Γαβριήλ Ποικιλίδης, ο Πρωτ. π. Χρήστος Μήτσιου εκ της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού και Πνευματικός του νεοχειροτονούμενου, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης και οι Διάκονοι π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, π. Σάββας Αμοιρίδης, π. Κωνσταντίνος Βύρος και π. Γεώργιος Ιωσηφίδης.

Βαθύτατα συγκινημένος, ο νέος της Εκκλησίας πρεσβύτερος, προ της χειροτονίας του, απηύθυνε λόγους δοξολογίας προς τον άγιο Θεό αλλά και ευχαριστίας προς τον σεπτό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίο, τους συμμετασχόντες στην χαρά του κληρικούς, τους κατά σάρκα οικογενείς και κατά πνεύμα εν Χριστώ αδελφούς του και τον πιστό λαό της περιοχής, οι οποίοι συνήργησαν στην κατά Θεόν προκοπή του.

Στην αντιφώνησή του προς το νέο πρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και πνευματικές προτροπές, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αγαπητό μου παιδί π. Κωνσταντίνε, ιδού ότι επέστη μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, κατά την οποία βιώνεις έντονα τη νηστεία και την συντριβή καρδίας, το αγιώτατο μυστήριο της εις πρεσβύτερον χειροτονίας σου, την είσοδό σου στα Άγια των Αγίων.

Αφού επέδειξες ευσυνειδησία, εργατικότητα και ευλάβεια καθόλη τη διάρκεια της διακονικής σου πορείας ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να καταστείς Ιερέας των Μυστηρίων του Θεού.

Καλείσαι να δείξεις και στην ιερατική σου πορεία ζήλο Χριστού και ενδιαφέρον για τη σωτηρία, όχι μόνο τη δική σου αλλά και των μελών της Εκκλησίας, εφαρμόζοντας τον Λόγο του Θεού και ακολουθώντας τις πατερικές διδασκαλίες, οι οποίες αναγάγουν τον κάθε άνθρωπο και τον οδηγούν σε μια κοινωνία με τον Θεό.

Μη λησμονήσεις την περίοδο που λαμβάνεις τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης.

Μία περίοδο νηστείας, ασκήσεως και εγρηγόρσεως κατά την οποία το κάθε μέλος της Εκκλησίας καλείται μέσα από την επιλογή του αυτή να γίνει εργάτης Χριστού, να μελετά περισσότερο το Ευαγγέλιο, να αποδιώχνει τροφικές και άλλες συνήθειες ή απολαύσεις που δημιουργούν ευχαρίστηση και στη μέση αυτή της ευχαρίστησης να τοποθετεί τον Χριστό και την ευχαρίστηση της κοινωνίας μαζί Του!

Σήμερα, μνημονεύουμε την Οσία Μαρία, όχι ως πόρνη αλλά ως μια μεγάλη Αγία και ασκήτρια, διότι αυτό κατέλειπε στη μνήμη της οικουμένης με τη μεταστροφή της και με την πνευματική της εγρήγορση και ευσυνειδησία.

Γι' αυτό αγαπητέ μου π. Κωνσταντίνε, σε όλη τη διάρκεια της ιερατικής σου πορείας, θα καλείς το ποίμνιο σου σε πνευματική εγρήγορση και άσκηση ώστε από τους καρπούς αυτής της εκγύμνανσης του πνεύματος να μπορούν να ζουν Χριστό!

Μη δώσεις μεγαλύτερο σταυρό στους ανθρώπους, από αυτόν που ήδη σηκώνουν.

Μη λοιδωρείς κανέναν αδελφό αλλά να σκέφτεσαι ότι όποιος βρεθεί κοντά σου και αναζητήσει τον Χριστό, είναι άξιος αγιοσύνης.

Σε αυτό να δώσεις έμφαση και να εργαστείς με όλες σου τις δυνάμεις.

Έως της εσχάτης σου αναπνοής, παιδί μου, να αγαπάς τον Κύριό μας και να υπηρετείς την αγία μας Εκκλησία.

Η ιερατική σου πορεία να είναι γεμάτη από φως Χριστού, ακόμη κι αν ανεβαίνεις σε σταυρούς επώδυνους και δοκιμάζεις ως άνθρωπος πόνο και αγωνία.

Να αγκαλιάζεις με λατρεία τον Σταυρό του Κυρίου μας, αυτός μόνο μας σώζει και τότε θα έχεις την βεβαιότητα ότι είσαι μ' Εκείνον.

Όσο θα ζεις για τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστόν, τόσο θα απολαμβάνεις τους γλυκασμούς της αγάπης Του και θα πληροφορείς ευόρκως την διακονία σου.

Η ιερωσύνη του Χριστού, που λαμβάνεις ως χάρισμα σήμερον, είναι ότι αγιώτερο και ομορφότερο υπάρχει σ αυτόν τον κόσμο.

Αυτή η θεία δωρεά εύχομαι πάντοτε να εμπνέει την ζωή σου, να την μεταμορφώνει, να την φωτίζει και να την αγιάζει".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 278038
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: