Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/10 12:25

nikaias eulogon

Κερατσίνι | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 η Εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου, Επισκόπου Σάρδεων στο Κερατσίνι.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωάννη Μαρή, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ι.Μ. Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή.

«Η σημερινή παραβολή του Σπορέα είναι εξόχως διδακτική για τους πιστούς. Σπορέας είναι ο Ίδιος ο Θεός. Εκείνος μίλησε μέσω των Προφητών στην Παλαιά Διαθήκη, μέσω των Αποστόλων μετά την Αγία Πεντηκοστή, μέσω των Ιεραρχών σήμερα και μέσω των Ιεροκηρύκων που έχουν την ευλογία του οικείου Επισκόπου» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Ο Σπόρος του Θεού σπείρεται στις καρδιές των ανθρώπων, οι οποίοι καλούνται στη Βασιλεία του Θεού. Ο Θεός είναι ο Γεωργός και εμείς το χωράφι Του. Ο Ίδιος Γεωργός, ο ίδιος καιρός, ο ίδιος χρόνος, αλλά το αποτέλεσμα διαφορετικό».

Στην συνέχεια ο κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στα Κατηχητικά Σχολεία καθώς η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όρισε την Κυριακή του Σπορέως ως ημέρα έναρξης τους.

«Το μήνυμα είναι σαφές: Φέρτε τα παιδιά σας στα Κατηχητικά Σχολεία. Κάντε το γρήγορα, από νηπιακή ηλικία. Φροντίστε τη σωματική ανάπτυξη τους αλλά και την πνευματική τους πορεία· όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο ασφαλέστερο θα είναι το αποτέλεσμα» - υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο κ. Αλέξιος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Θεολόγο Βόγλη, υιό ιερέως, ενώ τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες για την προσφορά τους στην ενορία δύο εκκλησιαστικούς συμβούλους και ένα μέλος του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 288963
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: