Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/09 10:40

abc arthro

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ίσως για κάποιους να ήταν έκπληξη ότι ένας μεγάλος ειδησεογραφικός οργανισμός, του μεγέθους του ABC της Αυστραλίας, υποχρεώθηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Προκαθήμενο της εκεί Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής.

Στην εποχή μας άλλωστε, και δη στην Ελλάδα, έχουμε συνηθίσει ο οποιοσδήποτε να δημοσιεύει οτιδήποτε και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν, πόσο μάλλον να ζητάει και συγγνώμη.

Όποιος όμως είχε παρακολουθήσει με προσοχή την υπόθεση των συκοφαντικών δημοσιεύσεων του ABC, ήταν σε θέση να προβλέψει πως θα κατέπιπταν αργά ή γρήγορα και πως ο αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα προχωρούσε σε μεγαλειώδη κυβίστηση.

Γιατί εξαρχής ήταν φανερά αποτυχημένη η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως δημοσιογραφική έρευνα μια συρραφή φημών και γεγονότων όχι μόνο αμφιβόλου αξιοπιστίας και αλήθειας, αλλά και εξόφθαλμα ασύνδετων μεταξύ τους.

Πώς να σταθεί λόγου χάρη, ο ισχυρισμός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ευθύνονταν για τα ενοίκια που πλήρωνε το ίδρυμα «Βασιλειάδα», όταν οι αποφάσεις αυτές είχαν παρθεί και εφαρμόζονταν προτού καν πατήσει εκείνος το πόδι του στην Αυστραλία;

Όσο για την προσπάθεια σύνδεσης του προσώπου του Αρχιεπισκόπου με την περσινή φονική πανδημία και την τραγωδία που έπληξε το γηροκομείο της Μελβούρνης, εύλογα χαρακτηρίστηκε ως επιτομή της φαιδρότητας από την πρώτη στιγμή.

Πολλά ακόμα πρόδηλα ψεύδη θα μπορούσε κανείς να σταχυολογήσει από τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν από τη δημοσιογράφο του ABC.

Όμως το θέμα είναι πια ότι όλα αυτά έχουν καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων, μιας και οι ιθύνοντες κατανόησαν πως ήταν αδύνατο να υποστηρίξουν την αξιοπιστία έωλων σεναρίων, φημών και διαστρεβλώσεων.

Το κατανόησαν κάπως αργά είναι η αλήθεια, γιατί το λάθος τους να εμπιστευτούν πληροφοριοδότες που εμφανίζουν εμμονή με την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και από καιρό πολεμούν λυσσαλέα την Ομογένεια και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τώρα θα τους στοιχίσει κάποιες αρκετές χιλιάδες δολάρια, σαν αποζημίωση για τις νομικές δαπάνες της προσφυγής εναντίον τους που είχε ξεκινήσει η Αρχιεπισκοπή.

Μα αν το ABC πόνεσε μια φορά που αναγκάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη, όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της οργανωμένης προσπάθειας συκοφάντησης του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, καταλαβαίνουν ότι πολλαπλάσιο πόνο και απογοήτευση γεύτηκαν οι εμπνευστές και διακινητές των συκοφαντικών πληροφοριών και σεναρίων.

Μπορεί αυτοί να μην έχουν αναγκαστεί να περάσουν… από το ταμείο (προς το παρόν, γιατί έχουν ήδη οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη), όμως μέρα με τη μέρα βλέπουν τα κάστρα που τόσον καιρό έχτιζαν με άμμο και… με πολλή λάσπη, να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.

Η δημόσια συγγνώμη του ABC προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ήταν ένα βαρύ πλήγμα για την «ιερή συμμαχία» των δυσαρεστημένων από τη νέα πραγματικότητα της ευνομίας και της ευταξίας που επικρατεί στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Τώρα πια, ταμπουρωμένοι καθώς είναι, ο ένας στον κλεινόν άστυ και η άλλη στα χωριά των Φιλίππων (με τη συμμαχία του φαιδρού πλέον ιεράρχου) τους μένει να αναπαράγουν τα μυθεύματά τους σε κάτι παρακμιακά μπλογκ, αντάξια της ποιότητάς τους….

Γεγονός πάντως είναι ότι η αναδίπλωση του ABC έχει προκαλέσει μεγάλη χαρά στην πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι αυτοί που επικοινώνησαν με τον Σεβασμιώτατο για να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ πανηγυρίζουν οι Οργανισμοί και οι φορείς της Ομογένειας οι οποίοι ενωμένοι, έστειλαν γραπτές διαμαρτυρίες στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Η στρατηγική της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Αρχιεπισκόπου να υπερασπίζονται την αλήθεια και να μην ενδίδουν σε άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς αλλά να απαντούν όπου και όπως πρέπει στα ψεύδη και τις κακοήθειες, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ορθή και αποτελεσματική.

Κι αυτή τη φορά κατάφερε διπλό πλήγμα στο ψέμα και τις συκοφαντίες!

Εμφανίσεις: 300915
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: