Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/07 17:44

про Миколай ДанилевичΟ Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανίλεβιτς

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Για FAKE NEWS κάνει λόγω το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας,  ότι αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Γεωργίας αρνήθηκε να παραστεί στους εορτασμούς του Κιέβου μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Ονουφρίου.

Ο Αντιπρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανίλεβιτς, δήλωσε ότι "αυτό αποτελεί κατάφωρο ψέμα, αφού ουδέποτε εστάλη πρόσκληση στο Πατριαρχείο Γεωργίας να συμμετάσχει στην 1033η επέτειο του βαπτίσματος των Ρως.''

''Θα ήθελα να δηλώσω επισήμως ότι ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος δεν απέστειλε πρόσκληση στον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία με αίτημα να αποστείλει αντιπροσωπεία για τον εορτασμό της 1033ης επετείου της Βάπτισης των Ρως. Κατά συνέπεια, δεν υπήρξε άρνηση. Επομένως, αυτά που γράφουν ξένα και ελληνικά ΜΜΕ είναι κατάφωρα ψέματα'' - τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Νικόλαος.

Επίσης, ο Πρωθιερέας Νικόλαος μιλώντας στην Romfea.gr δήλωσε: “Οι σχέσεις μας με το Πατριαρχείο Γεωργίας είναι πολύ καλές. Πρόσφατα επισκεφθήκαμε τον Πατριάρχη με ομάδα προσκυνητών και μας υποδέχθηκε με πολύ αγάπη”.

“Να αναφέρω επίσης ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας απέστειλε εγκάρδιες ευχές στον Μητροπολίτη Ονούφριο, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να δείχνει ότι οι σχέσεις μας δεν είναι αγαστές” - πρόσθεσε ο π. Νικόλαος.

Εμφανίσεις: 301032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: