Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/04 16:25

mosxas maska

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου 2021 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Να αναφερθεί ότι η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, είναι η πρώτη που γίνεται από την έναρξη της πανδημίας παρουσία των Μελών της.

Ο Πατριάρχης Μόσχας αφού καλοσώρισε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τόνισε ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ενήργησε έγκαιρα και ζήτησε από τους κληρικούς να τηρούν τους κανόνες.

“Ελπίζω όλοι να αντιληφθήκατε ότι η συνάντηση αυτή συνοδεύεται από την χρήση της μάσκας (…) Θα συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς και τις προσευχές μας για την λήξη της πανδημίας” - τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, σημείωσε ότι ο κορωνοϊός υπάρχει παντού, επομένως οι κατηγορίες ότι η Εκκλησία δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για την εξάπλωση του ιού είναι ανυπόστατες.

Ο Πατριάρχης εξήγησε ότι οι Εκκλησίες σε συννενόηση με τις αρμόδιες αρχές, τηρεί τα μέτρα καθώς τους σχετικούς κανονισμούς.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Κύριλλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο εν λόγω πειρασμός θα περάσει, και η Εκκλησία, οι άνθρωποι, οι χώρες θα επιστρέψουν σε μια ζωή που δεν θα είναι σκοτεινή από την εξάπλωση μιας επικίνδυνης μόλυνσης.

Κλείνοντας ο κ. Κύριλλος, υπογράμμισε ότι “ο ιος μας βοήθησε να καταλάβουμε την ευτυχία που νιώθει ο καθένας μας, να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες σε μια Εκκλησία γεμάτη πιστούς”.

sinodos rosia maskes

Εμφανίσεις: 300699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: