Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/02 12:46

doxolodgia 8163

Ιωάννινα - Τηλέμαχος Παππάς


Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 η Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλεως των Ιωαννίνων.

Την Δοξολογία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, χωρίς την παρουσία πιστών.

Επίσης, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλας, ο Δήμαρχος της πόλης, Μ. Ελισάφ καθώς και οι πολιτικές αρχές του τόπου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, έψαλε "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ" καθώς και τον Εθνικό Ύμνος της πατρίδος.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μετέβη στο Μνημείο των Μπιζανομάχων, όπου καταθέσε στεφάνι στο Ηρώο.

«Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ήπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν, ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό. Τους εθελοντές, τους αντάρτες, τους αξιωματικούς, τους απλούς στρατιώτες. Το παράδειγμά τους μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει ότι τα οχυρά πέφτουν, όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοί τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν» - ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301505
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: