Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/01 15:18

lavrov4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Για τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αναφέρθηκε πριν από λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2020.

Ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι "οι ενέργειες του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου είναι συντονισμένες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και έχουν ήδη οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες".

Επίσης ο Ρώσος ΥΠΕΞ, υπογράμμισε ότι ενεργούν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με το σύνθημα της "θρησκευτικής ελευθερίας" για να θάψουν την επιρροή της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο, λέγοντας ότι "δεν βλέπω καμία άλλη εξήγηση για τις ενέργειες του ανθρώπου αυτού".

"Νομίζω ότι το κουτί της Πανδώρας, το οποίο άνοιξε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έχει ήδη οδηγήσει σε διάσπαση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, ενώ οδηγεί σε ζύμωση και άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως “οι Ηνωμένες Πολιτείες ανάγκασαν τον κ. Βαρθολομαίο να ακολουθήσει το μονοπάτι του σχίσματος, υπονομεύοντας τις αιώνιες παραδόσεις του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και εισάγοντας ένα είδος «παπισμού» στην Ορθοδοξία. 

Ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ακόμη ότι οι ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου “υπό την πίεση της Ουάσιγκτον” έφεραν διάσπαση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι εξαπάτησε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία που ίδρυσε, αφαιρώντας τα δικαιώματα που της υποσχέθηκε αρχικά.

Κλείνοντας ο Ρώσος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι “επί του παρόντος, γίνονται προσπάθειες να επηρεαστούν άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες για αναγνώριση στην Ουκρανία".

Εμφανίσεις: 301644
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: