Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/01 14:39

ilion theia koinonia

Στον Αιμίλιο Πολυγένη


Με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα επικοινώνησε η Romfea.gr σχετικά με τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων.

Σε ερώτηση πως θα πραγματοποιηθεί τελικά ο αυριανός εορτασμός ο Μητροπολίτης Ιλίου, αναφέρθηκε στην χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτούς τους Ναούς.

"Ο εορτασμός των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτούς Ναούς όπως είχε συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509), δλδ με 25 άτομα σε ενοριακούς Ναούς και 50 σε Μητροπολιτικούς" δήλωσε στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Ιλίου.

Επίσης ο κ. Αθηναγόρας ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία δεν πάει αντίθετα στο λοκντάουν, αλλά εφαρμόζει την Κ.Υ.Α που είχε εκδοθεί σχετικά και για τον εορτασμό των Θεοφανείων, κάτι για το οποίο η Εκκλησία είχε ήδη προετοιμαστεί.

Σε ερώτηση πως θα μοιραστεί ο αγιασμός στους πιστούς που θα προσέλθουν στους Ναούς, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά έδωσε εντολή να μοιραστεί ο αγιασμός σε μπουκαλάκια εκτός των Ναών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ήδη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος ενημέρωσε μέσω μηνύματος τους Μητροπολίτες ότι ο Αρχιεπίσκοπος ζητά να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα και ο αριθμός των πιστών όπως αναφέρει η σχετική Κ.Υ.Α περί του εορτασμού.

Εμφανίσεις: 300395
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: