Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/10 12:12

koridallos nikaias2020 1

Κορυδαλλός | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στον Κορυδαλλό.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά, τον συνεφημέριό του π. Παύλο Δαγαλάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου.

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να φροντίζει μόνο για την δική του σωτηρία αλλά το πως θα διδάξει την αλήθεια και στους άλλους. Με αυτή την ιερή φλόγα ο Άγιος Δημήτριος δίδασκε στου νέους το Ευαγγέλιο και τους καλούσε σε πνευματικούς αγώνες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Ο Άγιος Δημήτριος συνελήφθη την ώρα που εξηγούσε την Αγία Γραφή στους νέους και σιδηροδέσμιος οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτοκράτορα Μαξιμιανού, όπου με τόλμη ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό».

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Νικαίας αναφέρθηκε στην μονομαχία του Νέστορα με τον γιγαντόσωμο Λυαίο, τονίζοντας πως «για ακόμη μία φορά στην ιστορία επαναλήφθηκε η αναμέτρηση του Δαυίδ με τον Γολιάθ, που όπως και τότε έτσι και τώρα νίκησε ο αδύναμος Νέστωρ, νίκησε η Πίστη».

«Πίσω από τον νεαρό Νέστορα βρισκόταν ο θαυμαστός «προπονητής» του, ο Άγιος Δημήτριος, που είχε γυμνάσει καλά τον αθλητή του ώστε να εξέλθει νικητής. Ο Νέστορας δεν τιμήθηκε ως νικητής, αλλά θανατώθηκε έξω από την πόλη και μαζί του θανατώθηκε και ο Άγιος Δημήτριος» πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο κ. Αλέξιος υπογράμμισε: «Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη απελυθερώθηκε από την μακραίωνη τουρκική σκλαβιά το 1912 ανήμερα της εορτής του Πολιούχου και Προστάτη της Αγίου Δημητρίου, που τους καλεί εις τους αιώνες όλους να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν τον Χριστό ως μοναδική Αλήθεια».

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νικόλαος Χουρσαλάς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Αντώνιο Βάιλα για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την δωρεά του προς τον Ιερό Ναό.

«Φεύγουμε σήμερα γεμάτοι από την ευλογία του Θεού, πλημμύρισε τις καρδιές μας η παρουσία του Χριστού, κοινωνήσαμε το Σώμα Του και το Αίμα Του και γίναμε Χριστοφόροι και συνεχίζουμε τον αγώνα της ζωής. Δίπλα μας είναι ο Χριστός μας και ευχόμαστε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες με την βοήθεια του Θεού» - τόνισε ο κ. Αλέξιος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά, τον συνεφημέριό του π. Παύλο Δαγαλάκη και όλο το εκκλησίασμα για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς και τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού για την παρουσία τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300676
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: