Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/09 22:17

oreon alimos

Άλιμος | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πολύκαρπος Κεντικελένης, κληρικοί που υπηρετούν στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου, καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στις δύσκολες φετινές συνθήκες με την πανδημία και τις καταστροφές από την θεομηνία των προηγούμενων ημερών τονίζοντας πως «αυτά τα τραγικά γεγονότα μας ωθούν με ιδιαίτερη θέρμη και κατάνυξη να απευθυνθούμε προς τον Κύριό μας και την Παναγία Μητέρα, παρακαλώντας για την συμπαράσταση, την βοήθεια και την προστασία Τους».

Επίσης ο κ. Συμεών καλοσώρισε τον Θεοφιλέστατο στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και του ευχήθηκε «ο Κύριος να τον ενισχύει, να τον φωτίζει και να συνεχίζει με τον ζήλο που τον διακρίνει την ιερή διακονία του. Γιατί μια ολόκληρη Εκκλησία έχει ανάγκη της διακονίας και των υπηρεσιών εκλεκτών κληρικών σε καίριους τομείς των δραστηριοτήτων Της».

Στην συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην θαυματουργική εμφάνιση της Εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην νήσο των Κυθήρων.

«Το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι εκείνο το οποίο αποτελεί την πηγή της ελπίδος μας. Είναι Εκείνη που μας έφερε τον Χριστό, δηλαδή μας έφερε την σωτηρία. Είναι Εκείνη χάρη στην οποία δόθηκε η δυνατότητα να θεωρούμε την δόξα του Θεού» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Ωρεών.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέτατος αναφέρθηκε στην προσκύνηση των Ιερών Εικόνων τονίζοντας: «Ως μέλη της Εκκλησίας τιμούμε και προσκυνούμε τις Ιερές Εικόνες έχοντας την βεβαιότητα ότι μέσα από αυτή την τιμητική προσκύνηση θα αντλήσουμε Χάρη Θεού. Αυτή η τιμή των ιερών εικόνων υπάρχει χάρη στο γεγονός της Σαρκώσεως του Θεού».

«Κάθε φορά που προσκυνούμε τις εικόνες αυτή η προσκύνηση δεν παραμένει στα υλικά στοιχεία από τα οποία αποτελείται η Εικόνα, αλλά προσκυνώντας τις εικόνες έχουμε την βεβαιότητα ότι προσκυνούμε το πρόσωπο το οποίο εικονίζεται» - πρόσθεσε ο Επίσκοπος Ωρεών.

«Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι πρόσωπο της Εκκλησίας και μας δείχνει πως θα πρέπει να είμαστε παραμένουμε διαρκώς ενωμένοι με την Εκκλησία. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς, να μην χωριζόμαστε ποτέ από τον Χριστό και το Σώμα Του που είναι η Εκκλησία. Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι το πρότυπο όλων μας» - υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Φιλόθεος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης για τα θερμά του λόγια και την ευγενική πρόσκληση να χοροστατήσει στον σημερινό εσπερινό, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πολύκαρπο Κεντικελένη.

Να αναφερθεί ότι τους Ύμνους απέδωσαν, σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτης Κουτράς συνοδεία της πολυμελούς Χορωδίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301403
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: