Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/09 10:31

bololask ilar

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στο ρωσικό Πρακτορείο "ΡΙΑ Νοβοστι" μίλησε ο Προέδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Covid-19 και τις συνέπειες του, στον εμβολιασμό, καθώς και στην προσωπική του περιπέτεια με την αρρώστια.

Σε ερώτηση για την προοτροπή που έκανε ώστε να εμβολιαστεί ο κόσμος, ο κ. Ιλαρίωνας ανέφερε ότι "αυτό δεν είναι η γνώμη της Εκκλησίας, αλλά προσωπική μου άποψη".

"Τους τελευταίους μήνες, πολλοί άνθρωποι πέθαναν μπροστά στα μάτια μου από τον κορωνοϊο. Μεταξύ αυτών ιερείς και μοναχοί. Πέθαναν παλεύοντας, και προσπαθώντας να αναπνεύσουν με τον αναπνευστήρα. Τέτοιο θάνατο δεν επιθυμείς ούτε για τον εχθρό σου. Ορισμένοι τα κατάφεραν αλλά έχουν πολλά προβλήματα, άλλοι σε ήπια μορφή και άλλοι σε σοβαρή" - πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ.

Ερωτηθείς εάν η Εκκλησία υποχρεώσει τον κλήρο και τους μοναχούς να εμβολιαστούν, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας δήλωσε πως "ελπίζω ότι κανείς δεν θα υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί. Πρέπει να διατηρηθεί ο εθελοντισμός".

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ σχολίασε και τις συνωμοσίες περί τσιπ μέσω του εμβολίου, λέγοντας ότι "οι φόβοι αυτοί είναι απλά αβάσιμοι".

"Το θέμα του "τσιπαρίσματος" είναι ένας μύθος. Αλλά η σύνδεσή του με τον εμβολιασμό, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας" - υπογράμμισε ο κ. Ιλαρίων.

Σε ερώτηση εάν ο ίδιος θα εμβολιαστεί, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ανέφερε ότι τον Ιούνιο εξέφρασε την επιθυμία να είναι εθελοντής.

"Τελικά η ευκαιρία αυτή εμφανίστηκε πρόσφατα, αφού έλαβα την πρώτη δόση του εμβολίου. Και η δεύτερη δόση, προφανώς, δεν θα χρειαστεί διότι έχω ήδη επαρκή ποσότητα αντισωμάτων στο αίμα μου, το οποίο ήταν αποτέλεσμα πνευμονίας που υπέστη τον Μάιο" - τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "'Ενας Ιερέας του Ναού μας, μολύνθηκε από το κορωνοϊό και μολύνθηκα και εγώ ταυτόχρονα. Ήμουν άρρωστος για τρεις εβδομάδες, σε ήπια μόρφη και σε αυτοαπομόνωση. Αλλά τα αντισώματα εμφανίστηκαν από την πρώτη δόση του εμβολίου και όλα πήγαν καλά".

Τέλος, σε ερώτηση εάν ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος θα εμβολιαστεί, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα επί του θέματος.

Εμφανίσεις: 300406
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: