Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/09 23:28

mosxas tees4

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Επίσκεψη στο Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πραγματοποιήσε σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Στην είσοδο του Τμήματος τον Πατριάρχη Κύριλλο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας με τους Αντιπροέδρους Αρχιεπίσκοπο Βλαδικαυκάσου Λεωνίδα και Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, όπου εκεί τον συνεχάρη δια ζώσης για την 25η επέτειο από την διακονία του στο συνοδικό Τμήμα.

Στη συνέχεια στην αίθουσα συνομιλιών ο Πατριάρχης συναντήθηκε με τα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη του Τμήματος, όπου αντάλλαξε απόψεις για τις διαχριστιανικές και διορθόδοξες σχέσεις.

"Αδελφοί, είμαι πολύ χαρούμενος που σας συναντώ, ειδικά πίσω από αυτούς τους τοίχους, που είναι πολύ γνώριμοι σε εμένα" - τόνισε στην αρχή ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης φανερά συγκινημένος υπογράμμισε πως όταν πέρασε το κατώφλι του Τμήματος, είχε ένα ιδιαίτερο συναίσθημα αφού εδώ εργάστηκε για σχεδόν είκοσι χρόνια ως πρόεδρος.

Ακόμη, μοιράστηκε διάφορες αναμνήσεις από το παρελθόν, τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων ότι η θέση αυτή γι΄ εκείνον ήταν μεγάλη πρόκληση.

"Ευτυχώς τότε υπήρχαν άνθρωποι δίπλα μου που με βοήθησαν να καταλάβω αυτή την κατάσταση, όπως ο εξαίρετος και αείμνηστος Μητροπολίτης Λένινγκραντ Νικόδημος, ο Κολόμνας Ιουβενάλιος, και άλλοι εξαίρετοι Ιεράρχες οι οποίοι έλαβαν μέρος σε διεθνείς δραστηριότητες" - πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ευχήθηκε τη βοήθεια του Θεού σε όλους τους υπαλλήλους του Τμήματος, σημειώνοντας ότι"κάθε εποχή φέρει μια συναισθηματική και πνευματική φόρτιση, αλλά και κάθε εποχή απαιτεί ιδιαίτερη επίδραση. Δόξα τω Θεώ, που η σημερινή γενιά των εργαζομένων αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από τις προηγούμενες γενιές."

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον Πατριάρχη Κύριλλο, τονίζοντας την ιδιαίτερη χαρά για την σημερινή επίσκεψη.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, Αγιώτατε, ότι το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων είναι άνθρωποι αφοσιωμένοι σε εσάς, αφοσιωμένοι στην Εκκλησία», δήλωσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

mosxas tees

mosxas tees1

mosxas tees1

mosxas tees1

Εμφανίσεις: 300154
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: