Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/06 17:49

PROGRAMMATIKI

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Το ρεπορτάζ του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, επιβεβαίωσε πριν από λίγο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Καραγιάννης.

Η Romfea.gr ήταν η μόνη που έγραψε αμέσως μετά την συνάντηση που είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, πως οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε συνεργασία πάνω σε θέματα υποδομής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για την σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών, δεν αναφέρει πουθενά για την απόφαση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Υποδομών κ. Καραγιάννης έγραψε τα εξής:

Σήμερα είχα την τιμή να επισκεφθώ με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, ένα πραγματικά σπουδαίο πνευματικό άνθρωπο.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και μεταξύ άλλων, συζητήσαμε και αποφασίσαμε την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου μας.

Η Σύμβαση αυτή αφορά στη Μελέτη και την Κατασκευή του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού Μουσείου και του Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων, στην αποκατάσταση και συντήρηση του παλαιού ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιεράς Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και στη μελέτη για την κατασκευή αποκατάστασης -οικοδομικής & καλλιτεχνικής- του Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέα παρεκκλησίου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εμφανίσεις: 301718
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: