Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/05 10:39

lagada dilosis

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στον αφορισμό για τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά, που διάβασε ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιώαννης στην ΕΡΤ.

"Επ' αυτού υπάρχει ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και εκείνο το οποίο θα ήθελα να προσθέσω, ο κ. Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι λοιποί κρατικοί φορείς εργάζονται με επίγνωση ευθύνης και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, όπως όλες οι πολιτικές παρατάξεις της χώρας για το καλό του τόπου και των πολιτών" - δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Ιωάννης πρόσθεσε: "Επομένως πρέπει να τιμούμε την προσφορά τους, το έργο τους και να είμαστε λίγο προσεχτικοί. Και από την άλλη πλευρά πρέπει να προσέξουμε και τα fake news τα οποία δημιουργούν προϋποθέσεις για τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες από πλευράς επισήμου Εκκλησίας καταδικάζονται".

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα fake news ο Σεβασμιώτατος απάντησε: "Δημοσιεύθηκαν διάλογοι ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Χαρδαλιά που είχαν υβριστικό περιεχόμενο για τα θέματα της πίστεώς μας. Αυτό όμως δεν υπάρχει, δεν έγινε. Δεν βγήκε όμως κάποιος να το διαψεύσει και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Γι' αυτό και δημιουργήθηκε η περαιτέρω παρεξήγηση."

"Ύστερα η κα Υπουργός όταν αναφέρθηκε και στο θέμα των σταγονιδίων δεν προσέβαλε την Θεία Κοινωνία και από την άλλη πλευρά είναι σαφές ότι η μετάδοση κυρίως του ιού είναι αερογενής, γι' αυτό και λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα με τις αποστάσεις και με ό,τι έχει σχέση με την αποφυγή του συγχρωτισμού" - υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Εμφανίσεις: 301678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: