Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/02 09:20

s.a.gallias 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ο πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας αποτελείται από 100% Μουσουλμάνους, και κυρίως σουνίτες.

Επίσης η Σαουδική Αραβία είναι η πιο «επικίνδυνη» χώρα του κόσμου για να την επισκεφτεί κάποιος που δεν είναι μουσουλμάνος.

Τις ημέρες αυτές την «επικίνδυνη» αυτή χώρα, επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας ίσως είναι ο πρώτος Ορθόδοξος Ιεράρχης που έγινε δεκτός σε ακρόαση από την Αυτού Μεγαλειότητα, τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας κ. Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Η εν λόγω συνάντηση έκανε μεγάλη αίσθηση στην Σαουδική Αραβία, που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

Ακόμη υπήρξαν χιλιάδες σχόλια στα Social Media, μετά την πρωτόγνωρη εικόνα ο Βασιλιάς να υποδέχεται Χριστιανό θρησκευτικό ηγέτη στο παλάτι.

Στη χώρα υπάρχουν και σκληροπυρηνικές φωνές που τους είναι αδιανόητο το γεγονός, υπάρχουν όμως και πολλές προοδευτικές φωνές κυρίως της νεότερης γενιάς που ενθουσιάστηκαν.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι στην ατζέντα του Μητροπολίτη Γαλλίας, βρίσκεται η στήριξη στις χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής, κάτι για το οποίο ζήτησε τη στήριξη του ίδιου του Βασιλιά.

Επίσης ο Μητροπολίτης Γαλλίας δήλωσε ενθουσιασμένος από τη συνάντηση με τον Βασιλιά ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στις δραστηριότητες του KAICIID και υπεραμύνθηκε της ανάγκης συνεργασίας των θρησκειών για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 4 έτη έχουν συμβεί κοσμοϊστορικές αλλαγές στη Σαουδική Αραβία, μετά την ανάληψη πολλών εξουσιών από τον 35χρονο προοδευτικό Πρίγκηπα Διάδοχο Mohammad Bin Salman Al Saud ο οποίος πρόσφατα επέτρεψε στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο, κάτι που προκάλεσε πόλεμο αντιδράσεων από την συντηρητική πτέρυγα.

s.a.gallias 2

s.a.gallias 2

s.a.gallias 2

s.a.gallias 2

Εμφανίσεις: 301625
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: