Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/02 14:09

ipografi autokefalia

Γέρων Παΐσιος Καρεώτης
και Επιφάνιος Μοναχός Καψαλιώτης


Σε παλαιότερο φύλλο του Ορθοδόξου Τύπου (αρ. φυλ. 2259), φιλοξενήθηκε εισήγηση μας που παρουσιάστηκε στο επιστημονικό συνέδριο του Πανεπιστημίου του Αγίου Τύχωνος της Μόσχας, εκπαιδευτικού ιδρύματος του Πατριαρχείου Μόσχας (ΠΜ), στις 25-26 Φεβρουαρίου 2019, με θέμα την Ουκρανική εκκλησιαστική κρίση και τις επιπτώσεις της στον Ορθόδοξο Κόσμο. Όμως, εν σχέσει προς τα σημερινά δεδομένα που παρουσιάζει το σύμπλοκο πρόβλημα του Ουκρανικού, ήδη ο Φεβρουάριος μοιάζει πολύ μακρινός.

Η νέα δίνη στην οποία εισήλθε η Εκκλησία μετά την λεγομένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (ΑκΜΣ), από την οποία είναι ικανοποιημένοι μόνον οι εκδηλωμένοι οικουμενιστές, προωθώντας με κάθε τρόπο της αποφάσεις της –οι μόνοι άλλωστε που την υποστηρίζουν και αναγνωρίζουν τον "πανορθόδοξο" χαρακτήρα της – επιτέλους έδειξε και τους πρώτους καρπούς, αναφορικά ως προς την διορθόδοξο ενότητα: την Ουκρανική Κρίση και το σχεδόν ολοκληρωμένο σχίσμα Κωνσταντινουπόλεως-Μόσχας, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε ένα ευρύτερο σχίσμα Εκκλησιών, φίλα προσκείμενων στην μία ή την άλλη.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

Εμφανίσεις: 301708
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: