Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/02 09:46

oreon 1

Μητρόπολη | Δήμητρα Παναγόπουλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πάσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 η μνήμη της ''Κυράς των Αθηνών'' Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, πλαισιούμενος από τους εφημέριους του Καθεδρικού Ναού και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πλήθος πιστών από κάθε γωνία της Αθήνας, συνέρρευσε και υπερπλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Αγίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμπολιούχο των Αθηνών, Αγία Φιλοθέη.

"Η αγάπη του Θεού μας συγκέντρωσε όλους σε αυτή την εόρτια σύναξη, προκειμένου να δοξάσουμε τον Κύριό μας και την συμπολιούχο της πόλης μας την Αγία Φιλοθέη, την Αθηναία, την “Κυρά των Αθηνών" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ωρεών.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος πρόσθεσε ότι "ολόκληρη η ζωή της Αγίας Φιλοθέης διαπνέεται από την αγάπη προς τον Χριστό, η οποία με τη σειρά της διαπνέεται μέσα από την αγάπη της προς τους ανθρώπους".

"Η Αγία Φιλοθέη θυσίασε ότι είχε, ενώ ήταν στην αγάπη του Θεού μέσω της αγάπης της προς τον συνάνθρωπο" - πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Φιλόθεος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301988
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: