Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/01 08:51

poliouxos peristeriou 76

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με πάσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 η Μνήμη του Πολιούχου Περιστερίου Αγίου Αντωνίου, του Καθηγητή της Ερήμου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Περιστέρι.

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και του Σεβασμιωτάτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαρμαγιάς, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ισίδωρος Στεφανάτος, οι εφημέριοι του Ναού, Ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας π. Νεόφυτος Σαχλάς και ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Ειρηναίος Γεροντής.

Τους ύμνους απέδωσαν πολυμελείς χορωδίες υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού κ. Γεωργίου Καλογερόπουλου και του Λαμπαδαρίου κ. Παύλου Γεωργίου.

Στην Θεία λειτουργία παρέστη ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Γιάννης Λοβέρδος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Αντιδήμαρχοι, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αντωνίου στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού, παρουσία των Αρχών της πόλεως και εκατοντάδων πιστών.

Τέλος να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της Λιτανείας παιάνιζε η μπάντα του Δήμου Περιστερίου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και επίσης αθρόα ήταν η προσέλευση πιστών από κάθε γωνία της Αθήνας τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300621
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: