Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/11 00:22

kiraikos ieronimos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Μετά την συνταξιοδότηση πολλών ηλικιωμένων κληρικών, σχεδόν όλες οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, πάσχουν από έλλειψη νεών κληρικών.

Χωρίς Ιερείς έχει μείνει η πλειοψηφία των Μητροπόλεων εδώ και δύο χρόνια, που έχει ως αποτέλεσμα να διογκώνονται τα προβλήματα για τις ανάγκες των πιστών.

Όπως είναι γνωστό οι Ιερές Μητροπόλεις δεν μπορούν να διορίσουν, αφού η σχετική νομοθεσία που υπάρχει προβλέπει μόνον έναν διορισμό ιερέα το χρόνο (αν γίνει και αυτός) ανά Ιερά Μητρόπολη σε όλη την χώρα.

Η Εκκλησία μετά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν προέβη το 2018 σε διορισμούς κληρικών, βλέπει το εν λόγω πρόβλημα να παραμένει σταθερό.

Παρόλο αυτά αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα προβεί σε έγκριση των πιστώσεων των διορισμών κληρικών εντός του 2019.

Πληροφορίες της Romfea.gr πάντως, αναφέρουν ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, έχει δηλώσει ότι οι συζητήσεις της συσταθείσας Επιτροπής από την Κυβέρνηση και την Εκκλησία βρίσκονται σε καλό δρόμο και το ζήτημα θα διευθετηθεί.

Μέχρι τότε ίδωμεν....

Εμφανίσεις: 302633
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: