Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/10 10:36

iera koinotita 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Για επιχειρούμενη διακοσμητική λειτουργία του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους κάνουν λόγο Αγιορείτες Αντιπρόσωποι τεσσάρων Ιερών Μονών σε γνώμη που κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr.

Οι Αντιπρόσωποι επισημαίνουν ότι Άγιον Όρος χρειάζεται «Διοικητή απερίσπαστο από άλλες μέριμνες, έχοντα προσόντα ανάλογα με το προβλεπόμενο έργο του», ενώ υπογραμμίζουν ότι «πρέπει να είναι αμειβόμενος κατά τον νόμο για τις σοβαρές υπηρεσίες που του ανατείθενται».

Αναφερόμενοι στην επιλογή των δύο προσώπων που επιλέχθηκαν για το Άγιον Όρος τονίζουν ότι τα προσόντα τους, «του μεν η φιλανθρώπως δράσις, του δε η πολυετής εμπειρία, από την άλλη, αυτά ταύτα υπήρξαν προσκόμματα ως ασυμβίβαστα με την δημόσιαν διοίκησιν».

«Τελικώς, κατέστη δυνατόν να ασκηθούν τα καθήκοντα του εκπροσώπου του Κράτους εν Αγίω Όρει, υπό δυάδος πλέον διοικητών, οι οποίοι ως καλοί συνεργάται σενφώνησαν για το ποια θα είναι η αρμοδιότης του καθενός στηρίζοντας ο εις την θέσιν του άλλου» συμπλήρωσαν οι Αντιπρόσωποι.

Επίσης οι Αντιπρόσωποι προσθέτουν: «Εις το πρωτοφανές αυτό σχήμα είναι υπεύθυνοι άνευ ευθυνών και ανεύθυνοι μετά πολλών εξουσιών, διαχειρισταί καταστάσεων, κονδυλίων εκ του αρμοδίου Υπουργείου, κρατικών τάσεων και επιδιώξεων, ως δήθεν αλληλοπεριχωρούμενοι αλλά στην ουσία αλληλοπροστατευόμενοι».

Οι Αγιορείτες εκφράζοντας παράλληλα την απορία τους τονίζουν: «γιατί άραγε χρειάζεται Πολιτικός Διοικητής άνευ των βασικών του ευθυνών και αναπληρωτής επιφορτιζόμενος μέσω τροπολογίας με διακονίας τας οποίας ούτως ή άλλως θα είχεν ως αναπληρών τον προϊστάμενόν του;»

Τέλος οι Αντιπρόσωποι επισημαίνουν την «διαφαινόμενη εκ του όλου χειρισμού, απαξίωση του Ιερού Τόπου ο οποίος εβίωσεν την απεγνωσμένην προσπάθειαν στηρίξεως των ως άνω, δια πρωτοφανούς επικοινωνιακού-πολιτικού και νομικού αγώνος δρόμου, με κορυφαίαν την κατατεθείσα τροπολογία περί Διοικήσεως Αγίου Όρους εις το αντικαπνιστικού νομοσχέδιον».

Εμφανίσεις: 302941
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: