Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/09 17:14

goineas 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Τον γύρο του εκκλησιαστικού διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, η πληροφορία περί εφησυχασμού τριών Ιεραρχών του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Συγκεκριμένα λέγεται ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄, κατέταξε τους Ηλιουπόλεως Θεόδωρο, Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ και Μοζαμβίκης Χρυσόστομο στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες του Πατριαρχείου.

Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, και όπως φαίνεται όλα θα συζητηθούν στη Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επικοινώνησε με τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο ο οποίος χαρακτήρισε ανυπόστατα τα εν λόγω δημοσιεύματα.

"Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση για κανέναν Ιεράρχη από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας" - δήλωσε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος.

Τέλος σε επικοινωνία της Romfea.gr με τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο, δήλωσε ότι δεν του ήρθε κάποια απόφαση από το Πατριαρχείο. 

Εμφανίσεις: 301956
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: