Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/07 16:38

kexrobouni tinou 86

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα στο Ναό της Αγίας Πελαγίας στην Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου της Ιεράς Νήσου Τήνου, τον οποίο θεμελίωσε και εγκαινίασε ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Α’, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ιερούργησε το πρωί στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη προσοχή την οποία η Εκκλησία επιδεικνύει σε Θεοφάνειες και Παναγιοφάνειες προκειμένου να διαπιστώνεται ότι οι άνθρωποι οι οποίοι τις αποκαλύπτουν είναι άνθρωποι αγίας ζωής και καλής προαιρέσεως διότι, όπως είπε, στην εποχή μας υπάρχουν και πάρα πολλές αγυρτείες οι οποίες εκμεταλλεύονται τους απλοϊκούς ανθρώπους, φέροντας ως παράδειγμα τον ενάρετο βιο και την ασκητική ζωή της Οσίας Πελαγίας η οποία μετά την τρίτη Παναγιοφάνεια επείσθη ότι ήταν εκ Θεού και το απεκάλυψε στον Επίσκοπο Τήνου Γαβριήλ και στην Ηγουμένη της Μονής.

Επίσης, αναφέρθηκε στη δημιουργία του Ιερού Ιδρύματος και στη προσφορά του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προ της απολύσεως ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, ιδιαιτέρως δε τους φιλακολούθους και φιλαγίους προσκυνητές οι οποίοι κατά χιλιάδες κατέκλυσαν και πάλι το ιερό νησί της Τήνου, την Ηγουμένη και τις Αδελφές για την υποδοχή και τη φιλοξενία, όπως επίσης και τους συνευχηθέντες νεοεκλεγέντες βουλευτές των Κυκλάδων της ΝΔ, Αικ. Μονογυιού και Φιλ.

Φόρτωμα στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Σύρου, τους παρισταμένους Αξιωματικούς του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Εν τέλει ο Σεβ. κ. Δωρόθεος, με λόγους συγκινητικούς, ενεθυμήθη των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν πριν ένα χρόνο στο Μάτι και όπως είπε χαρακτηριστικά σήμερα στη Θεία Λειτουργία ευχηθήκαμε για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Μάτι πριν ένα χρόνο και των οποίων τα ονόματα ο Κύριος γνωρίζει και παρεκαλέσαμε το Θεό σε κανένα μέρος του κόσμου να μην συμβαίνουν παρόμοια θλιβερά και τραγικά γεγονότα.

Τέλος, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Ιερείς εκ πολλών Μητροπόλεων όπως και εχθές ανεφέρθη, και ιδιαιτέρως τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό ο οποίος και πάλι έφερε το βάρος της ευταξίας και της εκκλησιαστικής τάξεως στην περαίωση των λειτουργικών εκδηλώσεων στη Μονή Κεχροβουνίου.

Μετά ταύτα η Ηγουμένη παρέθεσε παραδοσιακή μοναστηριακή δοχή στους πάντες.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301370
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: