Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/07 00:40

patriarxeio georgia

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Για διαστρέβλωση της ιστορίας της Γεωργίας κατέκρινε το Πατριαρχείο Γεωργίας τον Ρώσο Πρόεδρο κ. Βλαντιμιρ Πούτιν για τις δηλώσεις του σχετικά με την Αμπχαζία και την Νότια Οσσετία.

"Η δήλωση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις 9 Ιουλίου σχετικά με την μακρά ιστορία της Αμπχαζίας και της αποκαλούμενης Νότιας Οσσετίας, είναι μια ερμηνεία που προκάλεσε εξαιρετικά αρνητική αντίδραση στον λαό μας. Η παραμόρφωση των ιστορικών γεγονότων, προάγει την εμβάθυνση των υπαρχουσών συγκρούσεων" - τονίζει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του το Πατριαρχείο Γεωργίας.

"Πιστεύουμε ότι αυτή η δήλωση θα πρέπει να αποτελέσει πρόκληση για το Γεωργιανό κράτος, τους Γεωργιανούς μελετητές και για καθέναν από εμάς, για να αντιδράσουμε γρήγορα ώστε να παρέχουμε επιστημονικές έρευνες για τη γενικότερη ιστορία της χώρας μας, καθώς και για μεμονωμένα στάδιά της. Επίσης θα πρέπει οι μελέτες να μεταφραστούνε έγκαιρα στα αγγλικά, τα ρωσικά και άλλες ξένες γλώσσες" - προσθέτει σε άλλο σημείο στη δήλωσή του το Πατριαρχείο Γεωργίας.

"Το Πατριαρχείο Γεωργίας είναι έτοιμο να στηρίξει όλα τα κόμματα για τη διοργάνωση συνεδρίων και συναντήσεων σχετικά με την ιστορική πραγματικότητα" υπογραμμίζει κλείνοντας το Πατριαρχείο Γεωργίας.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος Πούτιν σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Αμπχαζία και η Νότια Οσσετία δεν αποτελούν μέρος της Γεωργίας.

Επίσης ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Οσσετία έγινε μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα ως ανεξάρτητο κράτος, ενώ και η Αμπχαζία έγινε μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας ως πριγκιπάτο.

"Αργότερα, τα γεγονότα άρχισαν να συμβαίνουν σε ένα μόνο κράτος: το νότιο τμήμα της Οσσετίας εισήλθε στο Κυβερνείο Τιφλίδας, δεν υπήρχε Γεωργία. Η Αμπχαζία (...), όταν η ρωσική αυτοκρατορία κατέρρευσε, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, υποβλήθηκε σε μια προσπάθεια απορρόφησης από τη Γεωργία και με τη βοήθεια των γερμανικών στρατευμάτων το 1918, η Γεωργία κατέλαβε την Αμπχαζία" - πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ακόμη ο Πρόεδρος Πούτιν συμπλήρωσε ότι τα στρατεύματα της Γεωργίας ενήργησαν ακόμη πιο σκληρά στην Οσσετία το 1919-1920.

Τέλος ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε πως: "όλα αυτά είναι αυτό που λέμε σήμερα γενοκτονία. Θα ήταν καλό να τα γνωρίζουμε όλα αυτά για τις σημερινές αρχές της Γεωργίας και να μην τα ξεχνάμε, αν οι σημερινές αρχές επιθυμούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τους λαούς της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσσετίας".

Εμφανίσεις: 300879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: