Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

kiriaki baion proti 1

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, η Κυριακή των Βαΐων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αθανάσιο Λειβαδιά και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα.

''Τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας αποτελούν την ζωή της Εκκλησίας, αυτά τα γεγονότα αποτελούν το βίωμα της πίστεως και της ευσεβείας μας. Η Εκκλησία ονομάζεται η κιβωτός της σωτηρίας μας, άνευ και εκτός της Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος τόνισε: ''Μέσα σε αυτά τα γεγονότα αντικατοπτρίζεται η ζωή της Εκκλησίας, η ζωή των ανθρώπων και των Χριστιανών. Την Κυριακή των Βαΐων γίνεται η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου στα προφητοκτόνα Ιεροσόλυμα. Και τα προφητοκτόνα Ιεροσόλυμα θα γίνουν και Θεοκτόνα και έτσι η ζωή της πίστεως σηκώνει τον Σταυρό της μαρτυρίας και του μαρτυρίου του Κυρίου''.

''Η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα είναι η μαρτυρική πορεία που δια του μαρτυρίου του Σταυρού, θα στεφανωθεί την λαμπροφόρο Ανάστασή Του. Έτσι οι χριστιανοί πρέπει να βλέπουμε την μαρτυρική πορεία της Εκκλησίας'' πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας υπογράμμισε: ''Τα γεγονότα της Αναστάσεως του Λαζάρου και της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα προμηνύουν το μυστήριο του Σταυρού του Γολγοθά και το θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου. Τα γενότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας βιώνει συνεχώς η Εκκλησία και αίρει τον Σταυρό Της στην πορεία Της για την Άνω Ιερουσαλήμ''.

Να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον περικαλλή Καθεδρικό Ναό για να τιμήσουν την Είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και να λάβουν το αντίδωρο και τα Βάγια από τον Μητροπολίτη Νικαίας.

Τέλος ο κ. Αλέξιος τίμησε την κα Φωτεινή Καφαντάρη για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή προσφορά της στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 272008
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: